Galerie foto 2014
30 septembrie 2014
Lung e drumul Gorjului – obiective turistice Tg-Jiu
1 octombrie 2014

„Serile la Brădiceni” – 7-8 septembrie 2015

 

 

Anunț selecție dosar post redactor15.07.2015

 

 

 

Anunț

 

 Anunț

 

 

 

Lansare de carte

 

 

Anunt

 Lansare de carte

 

 

 

 

Eveniment B.J. Gorj – SNV

 

 

 

Ziua Europei – 9 mai 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festivalul de creaţie umoristică “Al. C. Calotescu-Neicu”, ediţia XXIII-a

Turceni, Gorj

18 – 19 aprilie 2015

 

Regulament

     Parte integrantă a creaţiei literare, creaţia umoristică se bucură de o deosebită aderenţă la public, îndeosebi după 1990. Pe această idee se înscriu şi eforturile organizatorilor Festivalului “Al. C. Calotescu-Neicu”, unul dintre epigramiştii de seamă ai ţării din perioada interbelică, fiu al meleagurilor din Turceni, cu scopul de a menţine interesul creatorilor din domeniu şi de a-i stimula. Actuala ediţie păstrează formula de bază a festivalurilor de umor. Acesta se înscrie pe linia festival-concurs, cu caracter interjudeţean (pentru judeţele Olteniei şi judeţele limitrofe Gorjului – Hunedoara şi Caraş-Severin), neimpunând condiţii de vârstă pentru concurenţi. Organizatori: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, Biblioteca Judeţeană ”Christian Tell”, Consiliul Local şi Casa de Cultură Turceni, Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucureşti şi Grupul de Presă “Publicaţiile Flacăra”.

Participare

    Festivalul se organizează pe trei secţiuni:

    – epigramă (minim 10, din care 3 pe tema – ISPITA;

    – revistă de umor, – colectivă sau individuală; pentru această secţiune se trimit cel puţin două exemplare din numerele apărute în perioada 2014 – 2015. Sunt acceptate şi plachete umoristice individuale sau colective apărute în această perioadă. Sunt acceptate în concurs lucrări umoristice ale creatorilor din judeţele Olteniei (Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt ,Vâlcea).

    – umor la rotativă (creaţie literară umoristică, fotografie şi caricatură publicate presă) Concurenţii la această secţiune vor trimite un dosar de presă care să cuprindă respectivele creaţii..

    Lucrările în concurs trebuie să parvină la sediul juriului până în ziua de 10 aprilie a.c., respectându-se formula clasică de participare: plic închis, cu motto şi o fişă sumară, din care să nu lipsească numărul de telefon la care pot fi anunţaţi concurenţii. Lucrările nedactilografiate nu vor fi primite în concurs. Plicurile pentru concurs vor putea fi depuse direct sau expediate pe adresa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Eroilor, nr. 15, cod. 210135 -Târgu-Jiu. Concurenţii pot participa la toate secţiunile, nefiind acceptaţi în concurs laureaţii (premiilor I) ultimei ediţii. În aceeaşi perioadă se desfăşoară şi Festivalul de umor al elevilor, după un regulament aparte. Lucrările din concurs nu se restituie.

 

Premii

    1. Secţiunea epigramă

    Premiul I : în valoare de 500 lei acordat de Consiliul Local Turceni.

    Premiul II: în valoare de 400 lei, acordat de Biblioteca Judeţeană Gorj.

    Premiul III: în valoare de 300 lei, acordat de Casa de Cultură Turceni.

    2. Secţiunea revistă de umor

     Un singur premiu în valoare de 250 lei, acordat de CJCPCT Gorj. În funcţie de aderarea la idee, mai pot fi acordate şi alte premii de către instituţii culturale, publicaţii şi edituri gorjene, societăţi particulare, persoane fizice etc. În cadrul Festivalului se va desfăşura şi un concurs fulger de epigramă, dotat cu premii în obiecte, asigurate de Casa de Cultură Turceni, din sponsorizări.

   3. Secţiunea umor la rotativă (creaţie literară umoristică, fotografie şi caricatură publicate presă)

   Un singur premiu în valoare de 250 lei, acordat de CJCPCT Gorj.

   Casa de Cultură din Turceni va acorda un premiu pentru caricatură în valoare de 500 de lei. Premiile nu se impozitează. (cf. O.G. 7/2001, art. 3) Decernarea premiilor se va face în 19 aprilie, începând cu ora 11.00, la Casa de cultură Turceni, unde va fi vernisată şi o expoziţie de caricatură asigurată de Liga Culturală “Fiii Gorjului” Bucureşti, precum şi o expoziţie de desene ale elevilor din Turceni.

   Juriul – Va fi format din umorişti consacraţi şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare.- Lucrările de jurizare se vor desfăşura în ziua de 17 aprilie la sediul CJCPCT Gorj. În cadrul Festivalului, membrii juriului vor participa la o întâlnire cu umoriştii gorjeni şi cu elevii Grupului şcolar industrial Turceni.Laureaţilor, precum şi altor concurenţi ale căror lucrări prezintă valoare apropiată celor premiate,. li se vor acorda diplome. Informaţii suplimentare la C.J.C.P.C.T. Gorj, tel/fax.: 0253/213710 şi Cons. Local Turceni: 0253/335026; Casa de cultură Turceni – 0253/334293.

 

 

 

 

 

 

 

 Lansare de carte

 

 

 

În data de 25 martie 2015, ora 10:00 la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj va avea loc a doua ediție  a Opening Opportunities

 

 

 

 

 Lansare de carte

 

 

Lansare de carte 

 

 

 

Lansare de carte

 

 

 AL TREILEA SPAȚIU AL COMUNITĂȚII -SELECTIA VOLUNTARILOR – TERMEN LIMITA EXTINS! 

Pentru detalii dați click aici

 

 

 

 

 

 

Ziua Culturii Naționale 2015

 

 

 

 

 

 Brâncușiana copiilor 2015

 

S-a dat startul înscrierilor voluntarilor în proiectul “Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active”! Participă și tu!

 

                                                                                

 

 

Biblioteca Județeană “ Christian Tell “ Gorj și Fundația Progress selectează, pe plan local, 15 voluntari care să participe la implementarea proiectului Al Treilea Spațiu al Cetățeniei Active în perioada Ianuarie – Octombrie 2015.

 

Ai aflat despre proiect și îți dorești să fii parte din cei 15 voluntari care vor amenaja cuibul democrației din orașul tău? Acum e momentul.

 

Cum te poți înscrie?

 

Completeaza formularul de înscriere până pe 15 Ianuarie 2015. Echipa de proiect va analiza aplicația ta în perioada 15-20 Ianuarie, iar rezultatele vor fi publicate în data de 21 Ianuarie.

 

Vrei sa aflii mai multe?

 

Accesează www.al-treilea-spatiu.ro | www.facebook.com/al.3lea.spatiu

 

sau contacteaza echipa de proiect: contact@al-treilea-spatiu.ro | Cosmin Angheloni, Responsabil formare – cosmin.angheloni@progressfoundation.ro

 

Participă, abia așteptăm să te cunoaștem!

 

***

 

Proiectul “Al treilea spaţiu al cetăţeniei active” este finanţat prin granturile SEE 2009-2014, din cadrul Fondului ONG România.

 

Sari la conținut