SESIUNI LIVRARE TÂRGU-JIU – Monitorizare TOT
24 august 2015
Secția de Împrumut pentru Adulți – Beletristică
13 septembrie 2015

S-au încheiat Serile, purtând amprenta incandescentului soare în apus de septembrie. Au rămas în eter, totuși, vibrațiile rostirilor lirice și semnele cuvintelor tipărite în revistele și cărțile înzestrate cu dedicațiile autorilor. Au rămas, de asemenea, imaginile surprinse la Atelierul Național de Poezie ”Serile la Brădiceni”, fotografiile – mărturii grăitoare ale evenimentelor derulate.

Desigur, mass-media fiind prea ocupată cu senzaționalul faptelor de arme de pe fronturile politicii, justiției și din tranșeele faptelor diverse, de anvergură locală-națională-cosmică, nu putea să ia în seamă un act cultural, o întâmplare menită să îmbogățească spiritul și sufletul gorjenesc. E normal, nu-i așa? „Qui prodest?”

Cu toate astea, minoritatea oamenilor iubitori de poezie, de literatură – cu formele ei de manifestare – au avut prilejul să participe la întâlnirea cu artele scrisului, graficii şi muzicii. Mai întâi, la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene ”Christian Tell”, organizatorul principal al ”Atelierului”, acolo unde invitații – criticul literar, Daniel Cristea-Enache și poetul Emilian Marcu (laureați ai ”Serilor la Brădiceni, alături de poeții Ovidiu Genaru și Alex Gregora), împreună cu scriitorii Emilia și Ovidiu Ivancu s-au aflat în fața unui public avizat și avid de cultură scrisă. Cărțile și revistele, despre care s-a vorbit, ele însele doritoare să se povestească, au captat atenția timp de două ore, iar creatorii și criticii prezenți s-au simțit, la Bibliotecă, acasă, așa cum era normal. Ședința cenaclului Columna și seara de poezie și muzică, de la Club 22, au întregit sfera lirică a zilei de 7 septembrie

Marți, dis- de- toamnă, de Nașterea Sfintei Maria, lumina solară ne-a dat binețe aproape de ”vârful suliței”, în Biserica din Brădiceni, nimerit moment de a înmâna premiile celor trei laureați – Daniel, Emilian și Alex și Revistelor ”Convorbiri literare” din Iași și ”Antemeridian/Postmeridian” din Tg-Jiu. Din păcate, poetul Ovidiu (cel di Iași!!) nu putut face deplasarea din motive de sănătate, prezența lui realizată, totuși, doar în paginile revistei ”Miracol de Brădiceni”.

 

 

(ViSu)

Sari la conținut