Din cufărul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj 3

Calea Cărții – Calea culturii, dezvoltării, prieteniei (2)
27 octombrie 2015
LA MULȚI ANI, DRAGI COLEGI!!
2 noiembrie 2015

NATURA”, revistă ştiinţifică de popularizare, apare lunar, la Bucureşti începând cu octombrie 1905 sub îngrijirea domnilor profesori universitari G. Țițeica și G.G. Longinescu, alăturându-se mai tîrziu I. Simionescu și O. Onicescu.

E drept că nu mai reprezintă, acum, decât o pagină de istorie publicistică, o formă prin care se încerca răspândirea științei  în mediile unde pătrundeau mai anevoios ideile și noutățile din ”labirintul domeniului … din care cu greu poate să scape”.  

În cufărul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, se află doua numere din această publicație – nr. 6/iunie 1942 și 5 – 6/ mai, iunie 1946.

 

”Iarăși nu e vorba de cunoașterea numai a legilor conducătoare în știință, după cum nu e vorba de toate ipotezele atractive, unele trecătoare, care pot da sbor uneori rătăcitor minților încă necoapte pentru a le înțelege.”

 

”Electricitatea înlocuiește lumânările de ceară din fața altarului, autocarul carul cu boi, tractorul plugul. Automobilul devine tot mai, indispensabil, trăsurile cu cai doar acum în timpul războiului cât se văd mai dese.”

Sari la conținut