REVISTE SF și BD-uri (8)
26 septembrie 2016
O NOAPTE FURTUNOASĂ
13 octombrie 2016

 

21-23 octombrie 2016

 

REGULAMENT

 

 

 

 

 

 

Organizatori: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii „Flacăra”, Liga Culturală „Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Muzeul Judeţean Gorj, Societatea Umoriştilor Gorjeni.

Manifestarea este deschisă umoriştilor – profesionişti sau neprofesionişti – pe următoarele secţiuni:

I. Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică…) tipărite în perioada oct. 2015 – oct. 2016.

II. Concurs de epigramă. Se concurează cu 10 epigrame, 4 pe tema Brutăria salvează România, iar celelalte pe teme libere.

III. Concurs de fabule. – 3 fabule

IV. Concurs de proză scurtă. – 3 proze de maxim 3 pagini fiecare.

V. Concurs de parodie/poezie umoristică. – câte 5 creaţii.

VI. Concurs de caricatură/ fotografie umoristică. Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.

Și în aceasta edițe se va acorda Premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu” unui scriitor gorjean

Pentru Concursul de parodie este obligatorie anexarea operei/lucrării după care s-a realizat parodia. Nu se impune limită de vârstă pentru participare. Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările (la secţiunile II, III, IV şi V în două exemplare, pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Calea Eroilor 15, Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj, până la data de 15 octombrie 2016 (data poştei). Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii. Vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact). Pentru secţiunile volum şi caricatură condiţia de „motto” se exclude. Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secţiune şi vor fi propuse spre ierarhizare juriului naţional al Festivalului, care include personalităţi ale umorului românesc pentru fiecare din cele patru secţiuni. În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări complementare concursului propriu-zis: Salonul internaţional de caricatură – ediţia a V-a, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, lansări de carte şi reviste, emisiuni radio-tv. PREMII Două premii, pentru „Cea mai bună carte de umor a anului” (pentru volum de epigramă – 1 premiu în valoare de 800 lei şi separat 1 premiu pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică, în valoare de 800 lei, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj. Secţiunile epigramă şi fabulă Două premii l, în valoare de 600 lei fiecare, pentru: epigramă şi fabulă, acordate de CJCPCT Gorj. Două premii ll, în valoare de 480 lei fiecare, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj Două premii lll, în valoare de 320 lei fiecare, acordate de Liga Culturală „Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii „Flacăra” Bucureşti. Secţiunea proză scurtă Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu Secţiunea parodie/poezie umoristică Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu Secţiunea caricatură Trei premii, în valoare de 400 lei, 240 lei şi respectiv 160 (I, II, III) acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Liga Culturală „Fiii Gorjului”.

Premiul anual pentru literatură „Ion Cănăvoiu”, în valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Judeţeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului. Pentru această secţiune va funcţiona un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.

Şase premii speciale, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de CJCPCT Gorj, pentru caricaturiştii invitaţi de organizatori la Salonul de caricatură. Şase premii de excelenţă în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Şcoala Populară de artă Tg-Jiu unor promotori şi creatori de umor Vor mai fi acordate şi alte premii speciale, oferite concurenţilor de instituţii şi firme gorjene, diverse publicaţii, posturi de radio şi tv, persoane particulare etc. Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte „Ion Cănăvoiu” al CJCPCT GORJ. Juriul are latitudinea ca, în funcţie de valoarea lucrărilor din concurs, să redistribuie unele premii. Lucrările participante nu se returnează, intră în fondul documentar al festivalului. Cheltuielile de cazare, transport şi masă pentru juriu şi invitaţi vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureaţi se asigură cazarea şi masa. Câştigătorii şi invitaţii vor fi anunţaţi telefonic sau telegrafic în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, din ziua de 23 octombrie 2016. Informaţii suplimentare la telefoanele: • 0253/21.37.10 (CJCPCT Gorj) e/mail: cultura@traditiigorj.ro • 0721.370.057 (Ion Cepoi – director CJCPCT Gorj), • 0720.149.806; 0760.188.548 (Viorel Gârbaciu) ORGANIZATORII

Sari la conținut