,,LIBERTATEA DE GÂNDIRE CA VALOARE EUROPEANĂ”- prezentare realizată de Ambasadorii Juniori – CNTV Târgu-Jiu

CULTURA ȘI TRADIȚIA DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI
30 noiembrie 2019
NICHITA STĂNESCU – a 86-a elegie a noastră
13 decembrie 2019

 

10 decembrie 2019 a constituit un prilej important de a marca Ziua Internațională a Drepturilor Omului , eveniment înscris în agenda activităților organizate de ambasadorii seniori și juniori și desfășurat la MANSARTA -Biblioteca Județeană ,,Christian Tell”Gorj, în prezența reprezentanților Centrului de Informare EUROPE DIRECT GORJ, care au salutat inițiativa și au contribuit la reușita ei.

În acest context, începând cu ora 11.00, elevii și profesorii au susținut o prezentare cu titlul ,,Libertatea de gândire ca valoare europeană”, urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri în fața unui public numeros, reprezentativ pentru comunitatea școlară și locală.

Astfel, în cadrul prezentării, ambasadorii juniori au susținut, prin expuneri de tip PowerPoint și discurs public, o problematică extrem de interesantă, abordând, cu prioritate, importanța Premiului Saharov, condițiile decernării lui, nominalizarea lui Ilham Tohti, în vederea premierii lui, în P.E., în 18 decembrie 2019, precum și libertatea de gândire ca drept fundamental, dar și politicile P.E. privind garantarea, susținerea și încurajarea acestei valori fundamentale.

Nu în ultimul rând, ambasadorii juniori au susținut necesitatea abordării oricărui demers reflexiv, cognitiv și interpretativ prin prisma fenomenului literar artistic. De aceea, aceștia au contextualizat recentul produs cultural, volumul ,,Exercițiul puterii – între eșec și împlinire. Arheologii ale uimirii”, apărut la Editura Niculescu, a cărui lansare a avut loc la Salonul Internațional de carte Gaudeamus, în data de 23 noiembrie 2019. La standul I.C.R. au fost prezenți la eveniment, între alții, Matei Vișniec și doamna Liliana Țuroiu , reprezentanta I.C.R. Bruxelles. Sesiunea de întrebări și răspunsuri bazată pe libertatea de gândire, a încheiat, într-un dialog viu, dinamic, această activitate. (text  preluat de pe pagina Ambasadorii Juniori – Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu) 

Sari la conținut