SEMNAL EDITORIAL: LUMI POSIBILE, antologia ”Columna elevilor”
23 iulie 2021
Lansare LUMI POSIBILE
26 iulie 2021

 

O TEMPORA!

exempli gratia și pentru prezent!

GHEORGHE ADAMESCU (n. 23 iulie 1869, București, România – d. 4 aprilie 1942, București, România) a fost un istoric literar, membru corespondent al Academiei Române din 1921, bibliograf, profesor de limba română și limba latină și autorul unor manuale de literatură din perioada interbelică.
Părinții săi au fost Andrei (preot) și Anghelina. A absolvit Liceul „Sfântul Sava” din București, după care a urmat Facultatea de litere și Filozofie din cadrul Universității din București. A făcut specializări la Geneva și la Paris (École des Hautes Études, École de Chartres). În perioada 1891-1894 a predat la Școala Gimnazială din Galați, după care la Liceul „Gheorghe Lazăr” și la Liceul „Sfântul Sava” din București. A fost Inspector general în învățământul primar și normal, secretar general în Ministerul Instrucțiunii Publice (1901-1904), secretar al Asociației Corpului Didactic și subdirector la Institutul de Literatură și Bibliografie.
A colaborat cu I.A. Candrea pentru realizarea „Dictionarului enciclopedic ilustrat”, la care a realizat partea istorică și geografică.

 

Sari la conținut