,,NE GÂNDIM, SOCOTIM…, TAINELE BANILOR DESLUȘIM!”

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: ”Istoria oamenilor devine din ce în ce mai mult o întrecere între educaţie şi catastrofă.” HERBERT GEORGE WELLS – 155
21 septembrie 2021
„CONECTEAZĂ-TE CU O CARTE” – II
23 septembrie 2021

Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Școala Gimnazială ,,Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu va implementa proiectul ,,Ne gândim, socotim…, tainele banilor deslușim!”.

Prin intermediul acestui proiect care se dorește sprijinirea sistemului educaţional în crearea bazelor unei culturi financiare în rândul elevilor din ciclul primar.

Acest proiect reprezintă un context generos pentru ca elevii să ia parte la activitǎţi educativ-financiare cu caracter practic, interactive şi provocatoare, care îi vor ajuta sǎ înţeleagǎ şi sǎ înveţe despre gestionarea eficientǎ a finanţelor personale.

Se vor organiza la nivelul claselor primare participante, activităţi care să îmbine cât mai armonios utilul cu plăcutul, construind noi modalități de abordare a administrării finanțelor proprii, utilizând toate formele de activitate: jocul, învăţarea, munca şi creaţia. Aceste activități vor contribui la pregătirea atitudinii pe care elevii o vor dezvolta în viaţă privitor la conceptul „bani” , formarea unui comportament responsabil față de bani.

Sari la conținut