NAȘTEREA UNOR DESTINE CULTURALE EUROPENE
12 mai 2022
GORJUL CULTURAL: ÎNTRE SPAȚII GEOMETRIZATE ȘI SPAȚII PITOREȘTI
13 mai 2022

În data de 9 Mai 2022, am sărbătorit Ziua Europei și Anul European al tinerilor alături de elevii și cadrele didactice de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu Jiu.

Anul acesta, cu ocazia Zilei Europei, EUROPE DIRECT Gorj s-a întâlnit cu elevii și cadrele didactice de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, în prima parte a zilei, pentru a sărbători împreună 2022 ca Anul European al Tineretului.

În cadrul programului a fost lansată revista ECOU, editată de Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” și al cărei redactor șef este unul dintre voluntarii EUROPE DIRECT Gorj, Ardereanu Alexia, elevă în clasa a X-a C. Director al revistei este Prof. Gărăiacu Delia-Melania, care a susținut procesul de realizare a reviste.

Au fost apoi prezentate, de către EUROPE DIRECT Gorj, semnificația și implicațiile Anului European al Tineretului și elevii au fost provocați, apoi, la găsirea unor răspunsuri la o serie de întrebări focusate pe două dintre prioritățile Comisiei Europene pentru anul 2022: Anul European al Tineretului și O Europă pregătită pentru Era digitală! Au fost alături de noi și o parte dintre voluntarii EUROPE DIRECT Gorj care ne-au ajutat în sesiunea de întrebări și prin distribuirea materialelor pregătite (pliante, pixuri, sticky cleaner-e, ștegulețe și brelocuri).

Domnul director Prof. Dr. Badea Marius Dumitru ne-a prezentat semnificațiile zilei de 9 Mai.

A urmat prezentarea de către Prof. Adriana Richter a rezultatele concursului din cadrul proiectului ”Europa și tinerii” și o parte dintre câștigători și-au prezentat ei înșiși lucrările.

În final, Prof Dumitrescu Aurora ne-a prezentat oportunități de implicare a tinerilor în context european.

Au fost alături de noi și alte cadre didactice din cadrul Colegiului, care ne-a primit călduros și cu deschidere.

Atmosfera a fost una specifică vârstei:  energie, disponibilitate și implicare!

În partea a doua a zilei de 9 Mai 2022 a fost rândul elevilor și cadrelor didactice de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu să sărbătorească,  alături de EUROPE DIRECT Gorj și Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, Ziua Europei și 2022 ca Anul European al Tineretului.

După ce au urmărit prezentarea privind semnificația și oportunitățile oferite cu ocazia Anului European al Tineretului de către Comisia Europeană și nu numai, elevii s-au implicat în cadrul unei cafenele publice în găsirea unor răspunsuri la întrebările, pregătite de către voluntarii EUROPE DIRECT Gorj, focusate pe două dintre prioritățile anului 2022 ale Comisiei Europene: Anul European al Tineretului și O europă pregătită pentru Era Digitală.

Atmosfera a fost una de sărbătoare, dar și de responsabilitate și angajament.

Școală Ambasador a Parlamentului European încă din anul 2020, Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a fost prezent alături de noi la sărbătorirea Zilei Europei și a Anului European al Tineretului.

Elevii, participanți în cadrul proiectului ne-au povestit ce înseamnă pentru ei a fi ambasador al Parlamentului European.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei a fost alături de noi (EUROPE DIRECT Gorj și Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj) Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu ca Școală Ambasador a Parlamentului European încă din anul 2020. Elevii ne-au prezentat ce înseamnă pentru ei acest statut și modul în care au fost motivați să se implice pe mai departe.

Felicitări elevilor și cadrelor didactice implicate în acest proiect!

LA MULȚI ANI EUROPA!

Sari la conținut