GORJUL CULTURAL: ÎNTRE SPAȚII GEOMETRIZATE ȘI SPAȚII PITOREȘTI

ALĂTURI, DE ZIUA EUROPEI!
12 mai 2022
„BIBLIOTECA PUBLICĂ, PROMOTOR AL EDUCAȚIEI ADULȚILOR ȘI PARTENER STRATEGIC ÎN DEZVOLTAREA DURABILĂ, CU IMPACT DECISIV ÎN COMUNITATE”
20 mai 2022

Chipurile unei zile toride de Mai, dar cu străluminare spirituală plastică și editorială:

  • Vernisajul, la Galeriile de artă din Târgu-Jiu, a expoziţiei personale „Spaţii sacrale” a artistului plastic şi graficianului Antal Vásárhelyi /Ungaria. Expoziţia al cărei curator este istoricul de artă Ana Negoiţă, a fost prezentată de Pr. Prof. Ioan Bizău. Izvorâtă din „spațiile geometrizate ale lucrărilor care impun un tip de angajament vizual bazat pe descifrarea detaliului, facilitând demararea unui proces de căutare a algoritmului de bază care generează această hipercomplexitate euclidiană a spațiilor din pictura lui Vasarhelyi Antal”. (Anca Negoiță, istoric de artă )

 

  • Lansare a volumului „Gorjul istoric și pitoresc” de Alexandru Ștefulescu, la Muzeului Național „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu, carte reeditată sub egida Editurii Muzeului Literaturii Române în parteneriat cu Asociația Excelsior pentru Excelență în Educație! „Un veritabil tezaur din care putem extrage informații prețioase, de la denumirea Gorjului la așezări dispărute, la sate și comune care și-au schimbat numele, la informații documentate din vechi hrisoave sau la acte de proprietate.” (Ion Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române )

 

 

Sari la conținut