”O călătorie în lumea banilor” – la Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu

HALLOWEEN ÎN PREMIERĂ
18 octombrie 2022
ANNIVERSARIUM – LA MULȚI ANI, MIRCEA BÂRSILĂ! / 70
19 octombrie 2022

Biblioteca Județeană ,,Christian Tell” a desfășurat în data de 18.10.2022, la Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari și Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu o  activitate interactivă, aceasta făcând parte din proiectul  de educație financiară: ”O călătorie în lumea banilor”, proiect inițiat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell”, în parteneriat cu Școala Gimnazială  ”Alexandru Ștefulescu din Tg-Jiu, Școala Gimnazială Nr. 1 Rovinari și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Tg-Jiu.
La această primă întâlnire au participat elevii claselor a IV-a și a VII- a de la Școala Gimnazială Nr.1 Rovinari coordonați de doamna Ramona Sorlea, profesor de învățământ primar, de doamnele profesoare de învățământ gimnazial: Beatrice Sîrbu și Loredana Titel și elevii clasei a V-a E de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu, coordonați de domnul profesor de învățământ gimnazial, Claudiu Hosu.
Activitatea a debutat cu o prezentare a  istoriei banilor din antichitate până în prezent, s-a continuat apoi, cu un joc ”Copacul vieții- nevoi și dorințe” în urma căruia copiii au fost stimulați să diferențieze nevoile de dorințe, iar la final, copiii au rezolvat câteva calcule matematice din fișa de lucru: ”Punguța cu mulți bani”, cerința fiind formulată sub forma unei poezii.
Bucuria și entuziasmul acestei vizite s-a reflectat pe chipurile elevilor, care ne-au întâmpinat într-un mod călduros și primitor, elevii clasei a IV-a ne-au surprins plăcut împreună cu doamna învățătoare, cu câteva recitaluri la chitară.
Coordonatori proiect: Ungureanu Roxana și Ștefan Anca-Georgiana, bibliotecare în cadrul Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj.

Sari la conținut