Descoperirea unei minunate lumi STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă, Matematică) – la MansArta

Festivalul Național de Umor și Caricatură „Ion Cănăvoiu – Salonul Național de Caricatură ”Aurelian Iulius Șuță – ȘAI”, 2023.
10 noiembrie 2023
PROIECTUL – CONCURS: ”CONECTEAZĂ-TE CU O CARTE!” – ediția a V-a
15 noiembrie 2023

Luni, 13 noiembrie 2023, în cadrul Proiectului Educativ  „Young Leaders, Reading & Building”, desfășurat în parteneriat cu Young Egineers Târgu Jiu, elevii claselor a III-a B și a III-a D de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu”, însoțiți de doamnele învățătoare Dobrițescu Ileana Ștefania și Stamatoiu  Ancuța, au descoperit minunata lume STEAM (Știință,  Tehnologie,  Inginerie, Artă, Matematică) și au construit o tiribombă,  învățând despre forța centrifugă și observând cum funcționează aceasta, atât actionată manual, cât și cu ajutorul unui motor electric.

Marți, 14 noiembrie a fost rândul elevilor claselor I-D, doamna învățătoare Anamaria Nina Jurebie și clasa a III-a E, doamna Mihaela Veronica Niculete, de la aceeași școală.

Copiii au fost întâmpinați de fiecare dată, la MansArta, de Maria-Luiza Sandu, managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, care le-a vorbit despre importanța bibliotecii în educație și despre faptul că aici, la bibliotecă, elevii au posibilitatea, pe lângă cărți, să găsească și alte modalități de învățare nonformală și evenimente recreative bazate pe descoperirea talentelor din fiecare. Iar cel mai important, așa cum la intrarea într-o casă îți trebuie cheie, accesul spre oferta bibliotecii se face prin deținerea de card (permis) – cheia către o lume plină de povești și cunoaștere – pe care copiii cu bucurie au primit-o.

____________

 👉Ce abilități dezvoltă educația STEAM?👈

♦️ Proiectele STEAM îi ajută pe copii să ducă rezolvările matematice și cele științifice dincolo de teorie și să le folosească pentru a rezolva situații din viața cotidiană.

♦️Mai mult, aceste activități contribuie atât la dezvoltarea gândirii critice, a celei logice, cât și la dezvoltarea gândirii creative, oferindu-le libertatea de a vedea răspunsul la întrebarea: Ce se întâmplă

dacă fac asta?

♦️ Îi ajută să gândească outside the box.

♦️ Le oferă oportunitatea de a vedea când greșesc și de a găsi o soluție.

♦️ Educația STEAM ajută copilul să transforme ascultarea pasivă în învățare activă.

♦️ Stârnește curiozitatea copilului, făcând procesul de învățare să fie amuzant, iar informațiile înțelese și memorate mai ușor.

♦️ Aceste abilități îl vor ajuta pe copil să se dezvolte ca persoană, fiind extrem de utile atât pentru creșterea încrederii în sine, pentru o cultură generală bună, cât și pentru a descoperi ce îl pasionează și ce carieră ar putea să urmeze.

   🎡 Activitățile pun bazele pentru coding și îi ajută pe copii să dezvolte abilități de relaționare, colaborare, muncă în echipă,  dezvoltare de proiecte, soluționare de probleme, obținând ca rezultat un produs funcțional.

    „Activitatea de astăzi a presupus în primul rând MUNCA IN ECHIPĂ, apoi spiritul practic, spiritul de observație, îndemânarea și inteligența. Au avut ca sarcină să realizeze un leggo destul de complicat și vă mărturisesc că nu credeam să îl finalizeze cu toții intr-o oră, însă cu ceva efort, cu cooperare, cu ceartă pe alocuri (care mai de care să pună piesa) au reușit intr-un final, iar bucuria a fost pe măsură.” – Ancuța Stamatoiu, prof. învățământ primar.

LUNI:

 

MARȚI:

Sari la conținut