Târgul Regional de Știință CODE Kids FEST 2023 GORJ la MansArta

HALLOWEEN, LA BIBLIOTECĂ!
31 octombrie 2023
Clubul de limba engleză
3 noiembrie 2023

Biblioteca Judeţeană “Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Fundația Progress organizează luni, 6 noiembrie 2023, orele 11:00-14:00, Târgul Regional de Știință CODE Kids FEST 2023 GORJ la MansArta.

Târgul se desfășoară în cadrul proiectului ”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale”. Participanții vor fi membrii cluburilor de coding (grupele de avansați): Cyber Power (Școala Gimnazială Ionești), The Makers Change (Școala Gimnazială Poiana), Crazy Coders (Liceul Tehnologic Turceni), Smart Kids Club (Biblioteca Orășenească ”Nicolae Diaconu” Țicleni) și Kids of Future (Biblioteca Comunală Vladimir). Acești copii pasionați și implicați își vor prezenta proiectele inovative de robotică, programare, tehnologie prin care urmăresc rezolvarea unor probleme din comunitățile lor.

Invitații Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST 2023 GORJ sunt Tea-Borgs, extraordinara echipă de robotică a Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, ai cărei membri reprezintă adevărate modele și surse de inspirație pentru colegii lor mai mici.

Partenerii locali ai Târgului Regional de Știință CODE Kids FEST 2023 GORJ sunt

Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu Jiu și Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu.

Sponsorul local al Târgului de Știință este și anul acesta, Compania Softlead, care ne este alături și sprijină copiii și pasiunea lor pentru tehnologie de 3 ani de zile.

 Despre Fundația Progress

Fundația Progress este o organizație nonguvernamentală, înființată în anul 1996 în Bistrița, ce contribuie la dezvoltarea instituțiilor comunitare, a persoanelor și grupurilor vulnerabile și ajută oamenii să devină mai puternici prin educație, tehnologie, cercetare și inovație. Organizația oferă sprijin cetățenilor pentru a evolua, a-și valorifica potențialul și a atinge bunăstarea în comunități durabile și reziliente. Prin parteneriatele create, Fundația Progress se concentrează pe facilitarea învățării pe tot parcursul vieții, transferul inovației, crearea de competențe IT și STEM și dezvoltarea de noi metodologii pentru proiectarea participativă și incluziunea socială. În îndeplinirea obiectivelor și pentru a ajunge la orice grup social organizația folosește bibliotecile publice și spațiile comunitare din sate și orașe ca puncte focale de învățare și centre de inovație socială. www.progressfoundation.ro

Despre CODE Kids România

”CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un program gratuit dezvoltat de Fundația Progress, care propune o soluție de alfabetizare digitală în rândul copiilor din mediul rural și urban mic. Acesta a luat naștere în contextul în care aproape 50% din copiii de la țară iau note sub 5 la Evaluarea Națională, la matematică.

Proiectul are ca scop crearea unei mișcări naționale de coding și STEM în care copii, tineri, bibliotecari și voluntari din mediul rural și urban mic își dezvoltă competențele digitale și se implică în viața comunității din care provin prin rezolvarea unor teme digitale creative. Prin activitățile de formare și atelierele organizate este deschisă o fereastră către explorarea lumii digitale cu oportunitățile sale de dezvoltare și învățare, astfel încât copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie. Programul a primit Premiul III la Secțiunea Educație și Învățământ în cadrul Galei Societății Civile, ediția 2023.

CODE Kids este o inițiativă națională de educație IT și STEM pentru copii, implementată de Fundația Progress, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation și Société Générale.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.codekids.ro

 

Sari la conținut