Biblioteca Județeană „Christian Tell”: DECEMBRIE CU NOUTĂȚI – LA BELETRISTICĂ!

NOUTĂȚI LA ÎMPRUMUT – SALA DE BELETRISTICĂ
6 decembrie 2023
Concursul „Orașul Meu, Orașul Tău” – la Baia de Fier
11 decembrie 2023

Fă-ți un altfel de cadou de sărbători – pentru spirit și inimă o bucurie – îl iei acasă, îl citești, îl trăiești și te îmbogățești cu o călătorie în altă lume, cu o informație sau o poveste în care Tu – cititorul – ești personajul principal, pentru că, altfel, povestea nu poate să prindă viață!

O carte pentru fiecare gust – meniul ți-l faci singur 🙂 

O citești și o returnezi – rețeta ideală!

_________________________________________________________________

 • LEOAICA. Povestea extraordinara a mamei lui Saroo, eroina interpretata de Nicole Kidman in filmul fenomen Lion – Sue Brierley

  „Emoționantă și tulburătoare, Leoaica explorează mitul maternității, modul în care familiile se formează în diverse moduri, și căile prin care iubirea și perseverența ne pot aduce împreună. E o lectură fascinantă, pe care n-am putut-o lăsa din mână.”  (Better Reading Australia -https://bookzone.ro/carte/leoaica-sue-brierley-bkz)

  __________________________________________________________________

 • MANGA – cartea de benzi desenate japoneze

 • Definiție: Manga este adesea făcută în desene animate japoneze sau Anime. Arta din Manga are o privire foarte definită asupra ei și este adesea menționată ca „stilul Manga”.
  Manga urmează de obicei stilul tradițional descoperit în Japonia. Manga japoneză trebuie citită din partea dreaptă spre stânga, opusă cărților americane tradiționale. Nu numai că citiți paginile de la dreapta la stânga, dar citiți și panourile și textul de la dreapta la stânga. Au fost încercări de a face ca Manga să fie publicată în America să se uite și să citească ca și cărțile americane tradiționale, însă mulți artiști s-au opus acestui lucru. Fanii Manga au fost, de asemenea, o parte a asigurării că multe Manga produse în America de astăzi sunt în stilul tradițional japonez.
  Pronunție: (Maw – Nnnnn – Gah) În japoneză, sunt de fapt trei silabe, deși mijlocul „N” este vorbit foarte repede. Americanii au obiceiul de a-1 pronunța „Man-Gah”, dar acest lucru nu este corect.
  Diferite tipuri de Manga:
  Shônen – Manga băiatului (pronunțat Show-Nen)
  Shôjo – Manga fată – (pronunțat Show-Joe)
  Seinen – Manga pentru bărbați – (pronunțat Say-Nen)
  Josei (sau redikomi) – femeile Manga – (pronunțat Joe-Say)
  Kodomo – Manga pentru copii – (pronunțată Kow-Dow-Mow)
  (https://ro.eferrit.com/manga-101-walk-through-de-baza-a-lumii-manga/)

  ____________________________________________________________________________

Sari la conținut