LANSAREA A UNUI VOLUM DE ESEURI ȘI A UNUI CONCURS DE ESEURI – LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „CHRISTIAN TELL” GORJ

Lansare de carte: ETICĂ ȘI PRAGMATISM – omul artificial
16 ianuarie 2024
DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: AUGUST STRINDBERG – 175
22 ianuarie 2024

Miercuri, 17 ianuarie 2024, la MansArta s-au desfășurat două evenimente cu rezonanță în planul promovării Culturii Scrise – un segment important în activitatea Bibliotecii Județene „Christian Tell” și a EUROPE DIRECT Gorj  – anul 2023 – fiind declarat Anul European al Competențelor (între care sunt cele de comunicare și literare):

  • Lansarea volumului de eseuri : „Etică și pragmatism. Omul artificial” sesiunii de eseuri: Colegiul Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu; Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu; C.N.E.T. Colegiul Național „Ecaterina Teodoroiu” Târgu-Jiu; Colegiul Național „George Coșbuc” Motru

Editor volum: Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj  și Centrul EUROPE DIRECT Gorj Organizatorii

🔗 PARTENERI: CNTV – Școală Asociată Unesco; Inspectoratul Școlar Județean Gorj; Socio-Umane Gorj; Socio-Umane CNTV

  • Lansarea Concursului de eseuri filosofice „Destine Culturale Europene”, ediția IX

Evenimentul a fost moderat de Maria-Luiza Sandu, manager BJCT Gorj, Elena-Mariana Angheluță, coordonator EUROPE DIRECT și Daniel Murărița, profesor de filosofie.

 

****

„Anul european al competențelor va da un nou impuls învățării pe tot parcursul vieții, permițându-le cetățenilor și întreprinderilor să contribuie la tranziția verde și la cea digitală, sprijinind inovarea și competitivitatea.”

Una dintre cele opt competențe propuse spre acordarea unei ateții deosebite este și cea referitoare la Competențele de sensibilizare și expresie culturală. Ele reprezintă necesitatea cunoașterii culturilor și modurilor de exprimare locale, naționale, regionale, europene și mondiale, inclusiv limbile, patrimoniul și tradițiile acestora, precum și cunoașterea produselor culturale și o înțelegere a modului în care aceste exprimări pot influența opiniile individuale și reciproc. Aceasta include înțelegerea diferitelor moduri de comunicare a ideilor între creator, participant și audiență în texte scrise, tipărite și digitale, teatru, film, dans, jocuri, artă și design, muzică, ritualuri și arhitectură, precum și în forme hibride. Acest lucru necesită o înțelegere a propriei identități aflate în evoluție și a patrimoniului cultural, într-o lume a diversității culturale, precum și a modului în care artele și alte forme culturale pot fi o modalitate de a vizualiza și de a modela lumea. Prin urmare, EUROPE DIRECT Gorj s-a implicat în proiectul celor patru Colegii din Gorj, desfășurat în anul 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Filosofiei – de stimulare a gândirii interpretative și analitice, și editare a unui volum de eseuri intitulat „Etică și pragmatism. Omul artificial.”

????????????????????????????????????

 

 

 

Sari la conținut