Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

95 – PETRE V. BRÂNCUŞI – profesor universitar doctor, muzicolog

de | iul. 17, 2023 | Evenimentele bibliotecii

 Petre V. Brâncuși – fiu de seamă al Gorjului

La Secția de Artă a Bibliotecii Județene ,,Christian Tell,, Gorj este organizată o expoziție de carte pentru a omagia personalitatea marcantă a lui Petre V. Brâncuși.
Prof. univ. dr. muzicolog Petre V. Brâncuși s-a născut la 01.06.1928 în satul Brădiceni, comuna Peștișani, județul Gorj și s-a stins din viață la 25.02.1995 la București, fiind înmormântat în cimitirul Vădeni din Târgu-Jiu. S-a afirmat ca personalitate complexă pe firmamentul culturii române, lăsând moștenire numeroase studii asupra muzicii românești ca autor de volume referitoare la istoria muzicii, cronici muzicale, emisiuni de radio si televiziune, recenzii, articole, comunicări științifice. A fost distins cu diverse premii, ordine si medalii. Oamenii Gorjului nu l-au uitat pe cel care le-a dus faima peste tot în țară și peste hotare, evocându-l, începând cu anul 2003, în cadrul Simpozionului Național ,,Prof. univ. dr. muzicolog Petre Brâncuși,, la Târgu-Jiu.     

Expoziția este realizată cu volume aflate în fondul de carte de la Filiala de artă ”Iosif Keber” a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj. Vă așteptăm să o mare personalitate a domeniului muzical românesc.

_______________

sursa fotografiei portret Petre Brâncuși: https://mariabacescu.ro/marietta-brancusi/

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut