Sunday, 24 September 2017 13:27

SUCCESUL ”LABIRINTULUI”

Written by
Rate this item
(0 votes)

Trupa de teatru ”Labirint”, a Colegiului Național ”George Coșbuc” din Motru, cu reprezentația - ”Cabaretul cuvintelor” de Matei Vișniec a obținut LOCUL II la categoria Cel mai bun spectacol la ”STAGE” - International Youth Theater Festival

Scena din cadrul Cinema Dacia, între 18-24 septembrie 2017, a găzduit peste 23 de trupe în festivalul concurs, din 9 țări, ajungându-se astfel la un număr de 325 de participanți din care 117 internaționali. Anul acesta, la festival a participat și Trupa de teatru ”Labirint” a Colegiului Național ”George Coșbuc” din Motru, în compnența: Bianca Rotaru, Cristian Iordan, Corina Avram, Lorena Bresniceanu, Cosmin Alioanei, Irina Mutică, Iuliana Rîbu, Guzu Alexandru, Valentina Scînteie, Andreea Idita, Florin Răducu, Cătălina Matei, Dana Latu şi Alin Onea, coordonator Profesoara Rodica Păuna.

Acest teatru este o formă de manifestare  a Clubului de Lectură «Labirint», iar de aproximativ doi ani s-a pornit într-un proiect curajos și inedit în Gorj, punându-se la cale Teatrul senzorial, o altfel de manifestare teatrală care a avut succes în reprezentațiile ținute la Colegiul din Motru și la Biblioteca Județenă” Christian Tell” Gorj din Târgu-Jiu. Drumul început pe tărâmul artei dramatice de către elevii dela C.N. G. C. Motru, cu ani în urmă, prin parteneriatul cu Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu” Târgu – Jiu și cu participările la Festivalul de teatru pentru tineret ”Stanciovici Brănișteanu” , la care au avut succes deplin prin câștigarea laurilor, iată că a trecut prin Sibiu cu o incursiune de studiu al fenomenului teatral de acolo și, acum, ajungând în Cluj cu participare efectivă la concurs cu piesa ”Cabaretul cuvintelor” de Matei Vișniec.

STAGE International Youth Theater Festival a primit distincția EFFE LABEL- REMARKABLE FESTIVAL 2017-2018. EFFE LABEL este o recunoaștere a valorii festivalului, oferită de către Asociația Festivalurilor Europene (EFA care de peste 60 de ani reunește 100 de festivaluri din peste 60 de tari ) co-finanțată de Comisia Europeană, festivalurilor care aduc contribuție în dezvoltarea și diseminrea valorilor culturale universale, schimburi de experiență și multiculturalitate. Este o distincție anuală, acordată celor mai relevante festivaluri din lume.

Unicitatea distincției EFFE LABEL 2017-2018 vine din faptul că Festivalul Stage este un festival de teatru amator pentru adolescenți, fiind unicul festival de teatru amator premiat de EFA.

Read 1736 times Last modified on Monday, 25 September 2017 05:15

Visitors Counter

679735
TodayToday1111
YesterdayYesterday1437
This_WeekThis_Week937
This_MonthThis_Month25540
All_DaysAll_Days679735
Top