Saturday, 28 October 2017 13:14

De 79 de ani - Tăcerea, Sărutul și Infinitul lui Brâncuși, la Târgu-Jiu

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Joi și vineri, 26 și 27 octombrie 2017, s-au desfășurat în Târgu – Jiu o serie de evenimente dedicate contextului 27 octombrie 1938 - data în care semnul lui Brâncuși s-a întrupat, prin inaugurarea Ansamblului Monumental (care mai este numit și Axa Brâncuși), și în ființa locului unde își făcea apariția lumească artistul cunoscut astăzi drept marele patriarh al sculpturii moderne (Alistair Sooke).

Începând cu ziua de joi, în Târgu-Jiu localnicii și turiștii vor putea viziona: la Galeriile Municipale de Artă din Tg Jiu expoziția de pictură „REMANENT” a artistei vizuale Maria Balea. De vineri, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” de poate vizita expoziţia „MYSTIKOSMIDEA” a sculptorului Panaite CHIFU, în dimineața aceleiași zile pornind de la Masa Tăcerii, prin Poarta Sărutului, până la Coloana fără sfârșit, participanții s-au deplasat cu scurte opriri în fața Teatrului ”Elvira Godeanu” și la Biserica Sf. Apostoli.

Manifestările au fost organizate de Primăriei Municipiului Tg-Jiu și a Centrului de Cercetare Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” și a partenerilor Filiala Târgu Jiu a UAP din România, Institutului Cultural Român și Muzeul Județean Gorj.

Read 1360 times

Visitors Counter

679743
TodayToday1119
YesterdayYesterday1437
This_WeekThis_Week945
This_MonthThis_Month25548
All_DaysAll_Days679743
Top