Wednesday, 05 September 2018 05:46

COPIII VIITORULUI și ABC-UL INFORMATICII, LA VLADIMIR

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Început de toamnă trăit cu o experiență cu adevărat semnificativă și memorabilă! La Biblioteca Vladimir, marți - 4 septembrie2018, tinerii membri ai clubului "Kids of Future", aflați deja în al doilea an de proiect CODE Kids, au mentorat pe alți tineri, membrii clubului "ABC Info Țânțăreni" de la Biblioteca Țânțăreni, care sunt la început de drum în coding (primul an). Părea că se cunosc de multă vreme, vorbeau într-un limbaj comun - linii de cod, experimente reușite realizate și prezentate de copiii din locul unde s-a născut Tudor Vladimirescu împărtășite cu cei din comuna unde Tudor și-a făcut tabăra înainte de a pleca spre București să pună bazele României moderne. Nimic nu este întâmplător pe lumea asta!

Ovidiu Ana de la Fundatia Progress a împărțit copiilor daruri pentru toate răspunsurile corecte pe care aceștia le-au dat la întrebările despre activitățile din proiectul CODE Kids. Noi, Biblioteca Județeană "Christian Tell" Gorj și Centrul Europe Direct Gorj am dăruit informații și simboluri europene pentru că le-am considerat potrivite pentru viitorul acestor copii minunați care, grație acestui proiect, vor avea șansa de a păși din mediul rural românesc în mediul european al inovației. De ce cred asta? Simplu: copiii fac coding în bibliotecile publice!

Ziua s-a încheiat frumos cu vizitarea Casei memoriale Tudor Vladimirescu. Cei din Țânțăreni nu o văzuseră până astăzi.

Concluzia zilei: construim viitorul prețuind trecutul! Iar acești copii au văzut azi o fărâmă din patrimoniul nostru datorita bibliotecarilor și bibliotecilor publice. (Olimpia Bratu)

Read 1297 times Last modified on Wednesday, 05 September 2018 05:57

Visitors Counter

1069306
TodayToday1347
YesterdayYesterday1826
This_WeekThis_Week4809
This_MonthThis_Month30321
All_DaysAll_Days1069306
Top