Noutaţi

Noutaţi (287)

Sunday, 02 December 2018 07:34

LA PRIMUL CENTENAR

Written by

Thursday, 29 November 2018 12:57

LA MULȚI ANI, ROMÂNIA!

Written by

Friday, 23 November 2018 10:21

ÎN PREAJMA CENTENARULUI

Written by

75 de ani de bibliotecă publică la Alba Iulia, sărbătoare care a căpătat rezonanțe încă din perioada 14 - 17 noiembrie a.c. atunci când s-a desfășurat tot la Alba Iulia cea de-a XXX-a Conferință Națională ANBPR având ca temă “INIȚIATIVE, OPORTUNITĂȚI, OBIECTIVE ALE BIBLIOTECILOR PUBLICE DIN ROMÂNIA”. La acest evemiment a participat și o delegație a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj.

Așadar, Timpul se adună acum înspre acel spațiu al identității noastre - din perspectiva bibliotecilor - Zilele Bibliotecii ”Lucian Blaga”, din perspectiva noastră de români - Anii adunați ca Centenar de la Actul Marii Uniri și mereu clipele însumate dinspre un întâi decembrie 1918 către pereptuul 1 Decembrie al fiecărui an ce va să urmeze.

Conferință Profesională ”Bibliotecile Unesc!”

 

În zilele de 30 - 31 octombrie 2018, reprezentanții ”Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj au participat la momentul sărbătoririi împlinirii a 106 ani de existență a Bibliotecii Publice în Vrancea și 160 de ani de la nașterea scriitorului Duiliu Zamfirescu, patronul Bibliotecii.

Plăcută a fost surpriza găsirii în holul bibliotecii un expozeu documentar închinat anilor 1916 - 1918 și a omagierii Eroinei de la Jiu - Ecaterina Teodoroiu.

Au participat Ambasadorul SUA la București - domnul Hans Klemm, reprezentanți ai Consiliului Județean Vrancea, Instituția Prefectului Vrancea, Primăria Focșani, mass-media vrânceană, bibliotecari, elevi și cadre didactice, bibliotecari publici din județele Bacău, Bârlad, Brăila, Buzău, Cluj, Gorj, Neamț, Vaslui, din București și Republica Moldova și președinta Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

O bună organizare duce, desigur, la apreciere și apluze pentru gazde, părerea fiind agreată de toti cei prezenți, aspect observat și subliniat de cei care au realizat și prezentări ale unor evenimente profesionale.

Mulțumiri Doamnei Manager, Margareta Tătăruș și colegilor vrânceni și urarea de LA MULȚI ANI, cu succese!

   

 

Sunday, 28 October 2018 18:29

FESTIVALUL DE UMOR ”ION CĂNĂVOIU” 2018

Written by

Festivalul internaţional de umor “Ion Cănăvoiu” ediţia a XXVI-a

25-28 octombrie 2018

Palmares

Premiul anual pentru literatură “Ion Cănăvoiu”, acordat de Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, unui scriitor gorjean, pentru volumul anului – DANIEL MURĂRIȚA din Târgu Jiu.

Premiul pentru “Cea mai bună carte de umor a anului”, acordat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Gorj (pentru volum de epigramă) – George Zarafu – Literatura română văzută de epigramiști, din Pitesti, Arges.

Premiul pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică, acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj– Fabule- Petre Ion Vasilescu , din Craiova, Dolj.

Secţiunea epigramă

Premiul l acordat de CJCPCT Gorj- Nichi Ursei din Râmnicu Vâlcea

Premiul II acordat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj- Gheorghe Bâlici din Chișinău

Premiul III acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii “Flacăra” Bucureşti – George Eftimie din Buzău

 

Premiul special epigramă, oferit de CJCPCT Gorj prin redistribuire- Nicolae Bunduri din Brașov

Sectiunea fabula

Premiul I acordat de CJCPCT Gorj- Calotă Rodica din Târgu Jiu

Premiul II acordat de CJCPCT Gorj- Vasile Larco din Iași

Premiul III acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii “Flacăra” Bucureşti

- Any Drăgoianu din Țânțăreni.

Secţiunea proză scurtă

Premiul I acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu – Lazăr Popescu, Tg. Jiu, Gorj.

Premiul II acordat de CJCPCT Gorj prin redistribuire- Gheorghe I. Gheorghe din București

Secţiunea parodie/poezie umoristică

Premiul I, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu- Ion Moraru din Galați

 

Secţiunea caricatură

Premiile I și II nu au fost acordate.

Premiul III, acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului” – Georgică Ștefănescu din Pitești

 

Nichi Ursei - Premiul special acordat de Pesnsiunea Balkan Expres din Runcu, Gorj

Festivalul este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii “Flacăra”, Liga Culturală “Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni

Wednesday, 24 October 2018 12:52

Târgul de știință

Written by

Wednesday, 24 October 2018 07:41

”Construim împreună viitorul UE!”

Written by

Marți, 23 octombrie 2018, Centrul de Informare Europe Direct Gorj a organizat un eveniment cu tema ”Cartea Albă privind viitorul Uniunii Europene” la Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru, în cadrul proiectului ”Construim împreună viitorul UE!”. Cu sprijinul doamnei directoare a Colegiului, Rodica Păuna, pentru realizarea evenimentului, participanți au fost elevii clasei a XII-a, coordonați de dna profesor diriginte Negrea Constantina. Evenimentul a început cu o prezentare a celor cinci scenarii posibile privind viitorul UE, realizată de dna Olimpia Bratu, manager BJ Gorj și reprezentant CIED Gorj și a continuat cu împărțirea elevilor în 7 echipe, alegerea unui scenariu de către fiecare echipă și prezentarea alegerilor făcute. Evenimentul s-a încheiat cu o dezbatere privind cel mai bun scenariu posibil, moderată de dna Olimpia Bratu și dna Elena-Mariana Angheluță, coordonator CIED Gorj.

LANSARE DE CARTE

ELENA CORNOIU

Luni, 22 octombrie 2018, Ora 17.00

La Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj

Sala de lectură

au prezentat:

- ION HOBEANU, arhivist Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale

- VALENTIN PĂTRAȘCU, muzeograf, Muzeul Județean ”Al. Ștefulescu” Gorj

- Prof. ION MOCIOI

- Prof. ION TRANCĂU

MODERATOR: OLIMPIA BRATU

 

Tuesday, 16 October 2018 10:47

ZINLectura la Danciulești

Written by

Ziua Învățării Nonformale a fost sărbătorită de Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Primăria Dănciulești, Școala Gimnazială„Cornelius Radu” Rădinești, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” Tg-Jiu și Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu”, sâmbătă 13 octombrie 2018 în Comuna Dănciulești, la Căminul Cultural din Dănciulești cu evenimentul: „Cartea-simbol al cunoașterii” din cadrul proiectului: ZINLectura.ro. La eveniment participanții (copii, părinți și cadre didactice), în număr de 70, au fost întâmpinați cu voie bună pe ritmuri de muzică populară, momente asigurate de Ansamblul „Ionile Cercel” Rădinești și ceai de măceșe culese de copii în timpul anului.

Programul a continuat cu jocuri socio-educative, prezentare în Power Point despre istoria cărții ( Roxana Ungureanu), miniscenete de teatru asigurate de elevii Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” coordonați de domnul Alexandrescu Ion, actor-regizor la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu și s-a încheiat cu recital de muzică populară susținut de Daiana Ion, solistă la Ansamblul Cununița din Dănciulești. Proiectul a fost coordonat de Roxana Ungureanu, bibliotecar la Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj.

Sunday, 14 October 2018 19:58

LUPTELE DE LA PODUL JIULUI

Written by

14 octombrie 2018, reconstituirea Luptelor de la Podul Jiului (14 octombrie 1916)

Proiectul dedicat Luptelor de la Podul Jiului este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

        Organizatori:  Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Consiliul Județean Gorj, Instituția Prefectului-Județul Gorj, Consiliul Local și Primăria Municipiului Târgu-Jiu, Garnizoana Târgu Jiu, Inspectoratul Județean de Poliție Gorj, Inspectoratul de Jandarmi Județean ‘Tudor Vladimirescu”, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Lt.Col. Dumitru Petrescu”, Asociația Veteranilor de Război Gorj, Asociația „Cultul Eroilor” Gorj, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, Școala Populară de Artă Târgu Jiu, Societatea de Științe Istorice din România-Filiala Gorj, Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

        Parteneri:  Asociația ”Tradiții Ostășești”, Asociația ”6 Dorobanți”, Asociația ”Floare de Colț”, Clubul de Istorie Militară și Asociația Culturală ”Tomis”.

fotodocumentar ViSu

Page 1 of 21

Visitors Counter

731349
TodayToday648
YesterdayYesterday1144
This_WeekThis_Week1694
This_MonthThis_Month11401
All_DaysAll_Days731349
Top