Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Educație pentru media: informare și conștientizare

de | ian. 23, 2024 | Evenimentele bibliotecii

Vineri 19.01.2024, la MansArta Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj a avut loc acțiunea de promovare a programului: Educație pentru media: informare și conștientizare” în rândul consilierilor școlari din cadrul CJRAE Gorj.

Programul: „Educație pentru media: informare și conștientizare” se dorește a fi implementat la sediul bibliotecii sub forma a 12 ateliere gratuite timp de 6 luni(2 ateliere pe lună).  Acesta este adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14-17 ani și are ca scop dezvoltarea competențelor și abilităților de gândire critică în identificarea unui conținut media dăunător. Prin prezentarea doamnei Aona Calistru, specialist și formator în educație media, consilierii școlari au fost informați cu privire la siguranța online și mass-media.

asemenea, ei au fost informați despre atelierele gratuite pentru tineri care se vor desfășura la sediul  Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj. Aici, ei vor învăța despre cum să analizeze critic un conținut media: „ce este o știre și cum poate fi verificată?”, „ce înseamnă să fi dezinformat printr-o știre falsă?”, „ce sunt influencerii și care este rolul lor?”, „cum se recunosc stereotipurile de gen?”, „ce sunt memele,  cyberbullying-ul și  hate speach-ul?”.

În urma acestor ateliere, elevii vor lua decizii informate și responsabile pentru ei și pentru comunitate, vor înțelege ce înseamnă să aibă o atitudine echilibrată față de diversitate(grupuri sociale, persoane, opinii, valori, credințe), vor fi conșțienți de propria amprentă digitală și de faptul că distribuirea excesivă și fără discernământ a datelor din viața privată poate să aibă consecințe în viitoarea dezvoltare profesională și personală.

„Educația media înseamnă educație pentru viață!”( Mediawise Society)

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut