Meniul Principal
Ultimele Articole
Logare Platformă
Statistici Website
Vizitatori: 11748
Încheierea proiectului “Biblioteca din Parc”
Este un proiect pentru comunitate și despre comunitate, care răspunde nevoilor identificate de bibliotecari: dezvoltarea creativității, educație, socializare, petrecere a timpului liber în familie, consolidarea relației părinte-copil, stimularea mișcării în aer liber.
În perioada 25 iunie-23 august 2018,timp de 9 săptămâni bibliotecari și voluntari au susținut între orele 11-13 ateliere creative (desen, pictură, modelaj, quilling, crafturi din hârtie etc), lecturi publice, jocuri de societate, sport-mișcare în aer liber. Pe toată durata activităților, timp de două ore, părinții și bunicii care însoțeau copiii au avut amenajat spațiul lor, în care puteau citi reviste, cele mai multe cu subiecte care ajută la creșterea unor copii frumoși și sănătoși, dar și cu subiecte de dezvoltare personală, loisir, gastronomie.
Ne-am pregătit intens pentru serviciile oferite în această vară. Proiectul Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj “BIBLIOTECA DIN PARC” reprezintă dezvoltarea ideii de Ateliere de vacanță pe care le desfășurăm încă din 2011 în cadrul Filialei pentru Copii în vacanța de vară. Una dintre cele mai importante investiții făcute în acest proiect este formarea resursei umane care a asigurat activitățile din această vară, în 2017 angajații noștri au dobândit competențe de animatori socio-educativi și au devenit personal specializat în lucrul cu copiii și tinerii. Suntem mândri de reușita colegilor noștri: Elena-Mariana Angheluță, Marinela Csolti, Lucian Dobroiu, Diana Dumitrache, Angela Giurea, Denisa Gheorghe, Dan Jianu, Diana Lăcătușu, Luiza Sandu, Viorel Surdoiu, Cosmin Văcaru!
Întreaga investiție în acest proiect are valoarea de 61.638 lei. Suma a fost cheltuită din bugetul instituției, care este asigurat de Consiliul Județean Gorj și reprezintă costurile cu resursa umană care a asigurat serviciile – 3 ore/zi petrecute în comunitate timp de 39 de zile = 1287 ore, la care se adaugă formarea profesională a celor 11 bibliotecari care au participat la proiect și costurile cu achiziționarea mobilierului și materialelor necesare pentru atelierele creative (crafturi, desen, pictură). Costul proiectului raportat la numărul de beneficiari este de 13 lei/beneficiar.
La reușita proiectului nostru se adaugă eforturile VOLUNTARILOR noștri – 84 de tineri din comunitatea noastră au oferit 1977 de ore din timpul lor pentru a face să se simttă bine copii, părinții și bunicii din comunitate. Investiția noastră de 6 ani în tinerii care fac voluntariat în instituția noastră, la Centrul de Informare Europe Direct Gorj are cele mai frumoase, durabile și sustenabile rezultate. Le mulțumim acestor tineri minunați, fără de care ar fi fost mai greu și, poate mai puțin veselă Biblioteca din parc!
În cele 39 de zile am avut 4791 de participanți – copii, tineri, părinți și bunici.
Dacă, în această perioadă, o familie cu un copil ar fi vrut să ofere acestuia activități de vacanță și ar fi ales un loc de joacă ar fi plătit 1170 lei/copil (15 lei/oră la locul de joacă x 2 ore x 39 zile).
Credem că beneficiul comunității, pe lângă timpul de calitate petrecut împreună cu noi, este unul important: la fiecare 1 leu investit în proiectul Biblioteca din parc din bugetul Consiliului Județean Gorj, comunitatea locală a primit înapoi 90 lei.
Dar Biblioteca din parc a construit o comunitate, a creat legături între copii, adulți și tineri și a atras sprijinul altor membri ai comunității, care au contribuit voluntar sau instituțional la reușita proiectului nostru.
Mulțumiri tuturor celor care ne-au sprijinit:
– Domnului Adrian Frățilă, scriitor, care ne-a pus la dispoziție 50 de cărți interactive de colorat pentru copiii participanți la ateliere;
– Doamnei Adriana Vasile, profesor la Școala Populară de Artă, care a susținut atelierele de desen/pictură;
– Domnilor și doamnelor de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, care au distribuit materiale informative utile celor prezenți și le-au pregătit o întâlnire interactivă copiilor cu mijloacele de prevenire a situațiilor neplăcute;
– Doamnei Ricarda Rădulescu pentru reprizele de zumba în aer liber desfășurate în fiecare săptămână;
– Clubului de arte marțiale Ashihara Karate, care ne-au făcut demonstrații de disciplină și mișcare și au învățat copiii prezenți mișcări specifice;
– Doamnei profesoare de engleză Loriana Ochetan, care le-a oferit participanților ateliere interactive pentru învățarea limbii engleze;
– Domnului Aurelian Iulius Șuță – ȘAI, care a realizat portrete copiilor participanți la ateliere
– Magazinului Dedeman din Târgu Jiu, care ne-a împrumutat masa de tenis pe care copiii au apreciat-o și utilizat-o intens.
Proiectul nostru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Consiliului Județean Gorj, care are încredere în proiectele propuse de instituția noastră, al Primăriei Municipiului Târgu Jiu, care ne-a pus la dispoziție spațiul din parc.
Nu în ultimul rând, mulțumim celor care au fost cu noi în aceste 9 săptămâni, copii, tineri, părinți și bunici!
Deși astăzi ne luăm rămas bun, dăm întâlnire comunității noastre anul viitor, fiindcă acest proiect va fi îmbunătățit și va deveni un serviciu al Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj.
Echipa Bibliotecii Județene “Christian Tell” Gorj
Creativitatea este inteligența care se distrează.
Albert Einstein
Email: bibliotell@yahoo.com
Evenimentele Bibliotecii
Vezi toate Evenimentele