Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

LUMEA BANILOR EXPLICATĂ ELEVILOR

de | nov. 11, 2022 | Evenimentele bibliotecii

O incursiune în ”Lumea banilor” s-a desfășurat și în data de 10.11.2022 cu elevii clasei a VII-a D alături de doamna profesoară dirigintă Daniela Dina, de la Școala Gimnazială „Alexandru Ștefulescu” Tg-Jiu.

Activitatea: ”Creștem armonios, trăim generos, printr-un stil financiar sănătos” a fost coordonată de doamnele bibliotecare: Anca Ștefan și Roxana Ungureanu de la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și a constat în oferirea de  informații despre relația piramidală a Băncii Naționale a României cu celelalte bănci comerciale, importanța acesteia în echilibrarea pieței financiare și monetare, tipurile de personalitate din punct de vedere financiar, valori și comportamente morale determinate de stilul financiar.

Elevii au aflat, de altfel, informații prețioase despre o economie bazată pe daruri, sănătoasă, de natură să consolideze o comunitate: a da, a cere și a-ți exprima recunoștința, punând în valoare faptul că, nu modul în sine de a cumpăra contează, ci primirea în dar a lucrului pe care ți-l dorești de la un vecin, rudă sau prieten, în mod gratuit.

Activitatea s-a încheiat cu un joc educativ în echipe, de 3-5 membri: ”Planifică-ți bugetul pentru sărbătorile de iarnă”.

Plăcerea de a fi în rândul elevilor, s-a reflectat în interesul acordat discuțiilor cât și în răspunsurile corecte formulate de către aceștia, ei participând din plin la toată activitatea desfășurată.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut