Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Programul FLEX

de | sept. 21, 2018 | Evenimentele bibliotecii

Joi, 27 septembrie 2018, în cadrul NOCTURNEI BIBLIOTECILOR, la Sala de Lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, ora 18:00, va avea loc prezentarea Programului FLEX.Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 și este implementat în România din 2015. FLEX este un program al Biroului Educațional și Cultural al Departamentului de Stat SUA, implementat de către American Councils for International Education. 
În cei 25 de ani de existență, programul a oferit burse pentru peste 24.000 de liceeni din Europa și Asia Centrală. Programul presupune un an de schimb de experiență pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii și este GRATUIT.Fiecare bursier va locui timp de aproximativ 10 luni ca membru al unei familii americane și va studia într-un liceu american. Familiile gazdă sunt selectate de către program, bursierii neputând interveni asupra acestei selecții, neputând alege familia gazdă sau comunitatea în care vor locui.Competiția pentru bursele FLEX este bazată pe criterii meritorii și deschisă fără niciun cost elevilor români de clasele IX-XI la momentul înscrierii, născuți între 15 Iulie 2001- 15 Iulie 2004, ce îndeplinesc condițiile de eligibilitate aferente fiecărui an de selecție. Programul este dedicat și elevilor cu dizabilități de clasele VIII- XI, indiferent de data nașterii.
Candidații interesați de program și care îndeplinesc condițiile de selecție sunt invitați să completeze o aplicație online preliminară, în perioada 1 septembrie- 16 octombrie 2018. Selecția liceenilor se face integral de către o comisie de selecție din SUA, formată din profesioniști din varii domenii. 
Programul FLEX este un program recunoscut de Ministerul Educației. Anul de liceu urmat în SUA poate fi recunoscut la întoarcerea în România, DACĂ se prezintă toate documentele solicitate de către CNRED și se respectă procedurile aferente.De unde pot afla mai multe informații?
E-mail: flexromania@americancounci>ls.eu 
Web: 
www.americancouncils.ro &www.discoverflex.org 
Telefon: 0769 696 698 & 0748 612 570 
Facebook: facebook.com/FLEX-Romania
Ne puteți vizita la sediul din București, Sector 1, Strada Gina Patrichi Nr.1, Etajul 1.
Program: Luni- Vineri 09:00-17:00

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut