Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

„RITM ȘI ROST(URI) ÎN SPAȚIUL PUBLIC” – LA PEȘTIȘANI

de | sept. 5, 2023 | Agenda culturală

EUROPE DIRECT Gorj și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timișoara, Facultatea de Arhitectură și Urbanism, au organizat în perioada 28 august – 1 septembrie 2023 Atelierele de vară – Ritm și Rost(uri) în spațiul public – NOUL BAUHAUS EUROPEAN.

La această tabără au participat studenții Andreea ȘCHEAU, Emilia PĂCURAR, Alexandra GUȚĂ, Cristina VLADU, Alexandra NISTORESCU, Adrian BONCEA, Casian AVRAM, Laurențiu LUPU (de la UPT / FAU Timișoara), Fabian FLORESCU și Alexandru FLORESCU (UAU „Ion Mincu” București), și trainer Ștefana BĂDESCU, Vlad RADA, coordonatorii fiind Elena-Mariana ANGHELUȚĂ, coordonator EUROPE DIRECT Gorj și Viorel SURDOIU, redactor Biblioteca Județeană „Christian Tell„ Gorj. După două comune din Gorj – Runcu și Polovragi – două zone cu bogat istoric cultural și social, în acest an atenția participanților la proiectul de analiză și interpretare a mediului rural, cu accent pe abilitatea spațiului public și structurilor majore ale așezărilor de a încuraja și acomoda activități comunitare, s-a îndreptat spre Comuna Peștișani, un spațiu care, pe lângă localizarea pe harta culturală internațională ca loc de naștere a mareului sculptor român Constantin Brâncuși, are o importantă prezență în păstrarea și promovarea tradițiilor populare – factor de identificare a permanenței culturii românești, de-a lungul istoriei în concertul european, prin specificitate și valoare.

Tot în această tabără a avut loc și lansarea oficială a Albumului „RURAL” – Ritm și rost(uri) în spațiul public. Polovragi | Oltenia de sub munte – lucrare realizată de studenții și profesorii de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara – participanți la Tabăra din 2022, editat de EUROPE DIRECT Gorj și Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj – în cadrul Festivalului „European Bio”, Ediția I din Polovragi, unde a fost prezentat de Elena-Mariana Angheluță, coordonator EUROPE DIRECT Gorj, Maria-Luiza Sandu, managerul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj, asist. dr. arh. Ștefana Bădescu, Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Timișoara, Primarul Comunei Polovragi, Gheorghe Epure și Narcis Orzan, directorul Căminului Cultural din Polovragi.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut