Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Și EU aleg! – Săptămâna Europeană a Tineretului (1)

de | apr. 24, 2024 | Evenimentele bibliotecii

Și EU aleg! – Săptămâna Europeană a Tineretului (1)

EUROPE DIRECT Gorj a început seria evenimentelor din cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, miercuri, 17 aprilie 2024, la Centrul de Formare. O parte din echipa EUROPE DIRECT Gorj s-a întâlnit cu voluntarii, cu invitații acestora și cu elevi de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, EPAS – Școală Ambasador a Parlamentului European, coordonați de doamna prof. Claudia Oprișe.

Evenimentul a debutat cu o prezentare pe tema viitoarelor Alegeri europarlamentare, realizată de doamna Elena-Mariana Angheluță, coordonatorul EUROPE DIRECT Gorj, în care s-a pus accentul pe importanța exercitării acestui drept, care în același timp este și o obligație. Tinerii, în special cei care votează pentru prima dată, trebuie să conștientizeze importanța alegerilor pe care urmează să le facă.

În continuare, voluntarii au preluat inițiativa, Elena-Alexia Aninoiu implicându-i pe tinerii prezenți într-un concurs pe tema Alegerilor europarlamentare și Alexandra Cojocaru oferindu-le o provocare privind libertatea de alegere, pentru a-i antrena în exercitarea dreptului de a alege informat și motivat.

La final, doamna Marinela Csolti, coordonator voluntari și consilier comunicare, le-a vorbit tinerilor despre voluntariat și i-a invitat să devină voluntarii Bibliotecii Județene ” Christian Tell” Gorj și ai EUROPE DIRECT Gorj.

Echipa implicată în realizarea acestui eveniment a fost formată din voluntarii: Elena-Alexia Aninoiu, Alexandra Cojocaru, Alexia-Ionela Oprișor și Alexandra Popa și membrii EUROPE DIRECT Gorj: Elena-Mariana Angheluță, Marinela Csolti, Lucian Dobroiu (consilier comunicare și IT), Diana Lăcătușu (consilier comunicare) și Viorel Surdoiu (consilier media).

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut