Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

”Și părinții la bibliotecă”

de | apr. 15, 2024 | Evenimentele bibliotecii

         Vineri, 12 aprilie, la MansArta Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, părinții copiilor de la Grădinița cu Program Prelungit “Constantin Brâncuși” Târgu Jiu au fost invitați să participe la activitatea: ”Socializarea preșcolarilor la debutul în grădiniță”, activitate susținută de doamna Cutuca Gabriela, profesor consilier școlar din cadrul CJRAE Gorj. Activitatea face parte din proiectul educațional județean ”Și părinții la bibliotecă” ce se desfășoară în perioada aprilie-mai 2024 fiind un proiect în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Centrul Județean de Resurse și de Asistență Educațională Gorj, grădinițe, școli și colegii din județul Gorj. Acest proiect se adresează părinților cu scopul de a consolida relația părinte-copil în vederea obținerii unor răspunsuri la provocările ce apar în procesul de educare în familie a copiilor.

         Activitatea moderată de doamna manager Maria Luiza Sandu, s-a desfășurat într-un cadru prietenos și confortabil, sub forma unui cerc de învățare în care participanții au învățat unii de la alții: și-au împărtășit din experiențele trăite cu copiii lor, și-au exprimat temerile, fricile legate de creșterea copiilor lor, au pus întrebări, au primit răspunsuri de la specialistul invitat și și-au oferit unul altuia sfaturi ca de la părinte la părinte. Doamna profesor consilier școlar Gabriela Cutuca a susținut o prezentare în care a pus accentul pe conștientizarea rolului părintelui în integrarea copilului la grădiniță, a rolului acestuia în educația, dinamica și evoluția copilului.

         Prin sesiunile de informare susținute de specialiști la bibliotecă, proiectul ”Și părinții la bibliotecă” își dorește să creeze o conexiune puternică între părinte și copil prin înțelegerea emoțiilor și sentimentelor copiilor, astfel încât aceștia să crească armonios, fericiți și sănătoși. Cu cât părinții sunt mai informați, cu atât mai mult își înțeleg copiii și devin ancore în educația lor, în stabilitatea emoțională și socială a acestora, ajutându-i să-și gestioneze corect abilitățile și competențele, emoțiile și sentimentele în societate și în viața de zi cu zi.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut