Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

TÂRGUL DE ȘTIINȚĂ – Ediția Tech, din cadrul proiectului “CODE Kids , 2019

de | nov. 10, 2019 | Evenimentele bibliotecii

În 31 octombrie 2019, la Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj s-a desfășurat a treia ediție a TÂRGULUI DE ȘTIINȚĂ – Ediția Tech, din cadrul proiectului “CODE Kids – Copiii fac coding în bibliotecile publice”, proiect implementat de Fundația Progress în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Christian Tell” Gorj și alte 6 biblioteci publice din județul Gorj (Biblioteca comunală Bărbătești, Biblioteca comunală Jupânești, Biblioteca comunală Turburea, Biblioteca comunală Țânțăreni, Biblioteca orășenească ”Nicolae Diaconu” Țicleni și Biblioteca comunală Vladimir) și finanțat de Romanian-American Foundation.

La Târgul de Știință au participat copiii din cluburile de coding ale bibliotecilor amintite coordonați de doamnele bibliotecare Roșu Ioana, Sîrbu Adela, Bogdan Anișoara, Ionescu Iuliana, Vârdarie Adriana, Bocai Anișoara și elevi de la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, coordonați de dna prof. Petcu Speranța și dna prof. Brujan Alina. Toți acești copii minunați le-au prezentat vizitatorilor târgului și colegilor proiectele lor, experimentele, roboțeii în care au investit mult timp, pasiune și muncă.

Eforturile lor au fost analizate și premiate de membrii juriului: dna prof. Grigore Grațiela, dna prof. Lugoj Adela și dl prof Bușu Dumitru, cărora le mulțumim pentru implicare.

Premiile au fost oferite de reprezentanta Fundației Progress, dna Șerbănuță Claudia și de reprezentanta Bibliotecii Județene Gorj, dna Angheluță Elena-Mariana.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă la care copiii au câștigat obiecte oferite de CEZ Vânzare și biblioteca județeană.

Atmosfera la târg a fost și de această dată una plină de entuziasm, emoție, energie, curiozitate, participanții având și ocazia să se cunoască, să-și împărtășească experiențele și să învețe unii de la ceilalți.

Târgul de Știință a fost organizat în parteneriat cu Fundaţia Progress, CODE Kids România şi Simplon România.

#CODEKidsRomânia #TârguldeȘtiință

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut