Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

BÂRFITORII SATULUI – tradiții și obiceiuri de Paște

de | feb. 24, 2022 | Prim-Plan

Proiect educațional județean  ,, Bârfitorii satului – tradiții și obiceiuri de Paște”

compuneri, povestiri, eseuri și poezii cu specific tradițional
al Sărbătorilor Pascale

 

Dată desfășurării: 1 martie- 22 aprilie 2022

Locul desfășurării: Școli/licee

 organizatori: Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și Inspectoratul Școlar Județean Gorj

Argument:

             Lectura este o etapă importantă în viața fiecărui copil , dezvoltându-le creativitatea și imaginația  , îmbunătățindu-le comunicarea scrisă și stimularea interesulului pentru citit-scris. Este o modalitate prin care copiii își formeză gustul estetic, care îi transformă în ființe sensibile, atente la ceea ce se află în jurul lor.

Fiind antrenați astfel, elevii își formează gândirea critică, o gândire profundă, în care aceștia vor experimenta diverse forme de scriere narativă ( compuneri, povestiri, eseuri, poezii), în care personajele prind viață.

În vremurile în care trăim, marcate de o puternică tendință de tehnologizare și  de globalizare, formarea viitorului copiilor noștri nu se poate concepe în afara cărții, a scrisului și a bibliotecii.

„Totul pleacă de la literă și se întoarce la ea, fără aceasta devenirea omului, sigur, ar fi fost alta”.( Adrian Marino).

Scrierea creativă îndeamnă la depășirea limitelor, dezvoltă capacitatea de a modela în forme noi și diferite o anumită experiență, rezultând idei originale și revelatoare.

Prin acest proiect ne dorim ca tinerii, prin actul scrisului, să dezvăluie tradiții și obiceiuri legate de sărbătorile pascale, trăite și simțite de către aceștia. Sentimentele și gândurile lor vor fi contopite în moduri în care au sens, dând naștere la creații proprii,  narative.

Element important al dezvoltării cognitive, scrisul în forme creative originale, definește personalitatea și individualitatea tinerilor, unicitatea lor oglindind propriile reflexii și gânduri.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut