Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

De 79 de ani – Tăcerea, Sărutul și Infinitul lui Brâncuși, la Târgu-Jiu

de | oct. 28, 2017 | Gorjul cultural

Joi și vineri, 26 și 27 octombrie 2017, s-au desfășurat în Târgu – Jiu o serie de evenimente dedicate contextului 27 octombrie 1938 – data în care semnul lui Brâncuși s-a întrupat, prin inaugurarea Ansamblului Monumental (care mai este numit și Axa Brâncuși), și în ființa locului unde își făcea apariția lumească artistul cunoscut astăzi drept marele patriarh al sculpturii moderne (Alistair Sooke).

Începând cu ziua de joi, în Târgu-Jiu localnicii și turiștii vor putea viziona: la Galeriile Municipale de Artă din Tg Jiu expoziția de pictură „REMANENT” a artistei vizuale Maria Balea. De vineri, la Muzeul Judeţean „Alexandru Ştefulescu” de poate vizita expoziţia „MYSTIKOSMIDEA” a sculptorului Panaite CHIFU, în dimineața aceleiași zile pornind de la Masa Tăcerii, prin Poarta Sărutului, până la Coloana fără sfârșit, participanții s-au deplasat cu scurte opriri în fața Teatrului ”Elvira Godeanu” și la Biserica Sf. Apostoli.

Manifestările au fost organizate de Primăriei Municipiului Tg-Jiu și a Centrului de Cercetare Documentare și Promovare ”Constantin Brâncuși” și a partenerilor Filiala Târgu Jiu a UAP din România, Institutului Cultural Român și Muzeul Județean Gorj.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut