Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: LEWIS CARROLL – 190 (Cărţile despre Alice au fost traduse în peste 174 de limbi)

de | ian. 27, 2022 | Cufărul bibliotecii

LEWIS CARROLL (pseudonimul lui Charles Lutwidge Dodgson; n. 27 ianuarie 1832, Daresbury⁠(d), Halton, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei – d. 14 ianuarie 1898, Guildford, Anglia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei) a fost un prozator, matematician, logician, cleric și fotograf englez.

S-a ocupat cu filozofia, logica și matematica. A ținut cursuri de matematică la Oxford și a scris tratate de algebră și de geometrie. A introdus logica implicației stricte în matematică și a descoperit două paradoxuri logice. A arătat că elementul demonstrativ în aritmetică prezintă o mare importanță pedagogică.

Într-o epocă victoriană în care erau la modă povestirile sentimentale, Lewis Carroll a creat o literatură pentru copii marcată de fantezie, umor absurd și satiră. Scrierile sale cele mai apreciate din acest domeniu sunt:

Alice în Țara Minunilor (Alice`s Adventures in Wonderland) (1865)

Alice în Țara Oglinzilor (Through the Looking Glass) (1872)

Opera scriitorului cuprinde și un poem, The hunting of the Snark, publicat în 1876, precum și romanul fantastic Sylvie and Bruno („Silvia și Bruno”, 1893).

Cărţile despre Alice au fost traduse în peste 174 de limbi şi au inspirat nenumărate adaptări teatrale, cinematografice şi de televiziune.

COPII, MINUNATELE POVEȘTI ALICE…   VĂ AȘTEAPTĂ LA FILIALA PENTRU COPII A BIBLIOTECII JUDEȚENE ”CHRISTIAN TELL” GORJ!

__________-____

”Întotdeauna spune adevărul, gândeşte înainte de a vorbi şi abia pe urmă vorbeşte.”

”Nu mă întorc niciodată la ziua de ieri pentru că eram o persoană diferită atunci.”

 

 

 

ALEXANDRU MIRONOV – 80

(n. 27 ianuarie 1942, Vertiujeni, județul Soroca, România, astăzi în raionul Florești, Republica Moldova) este un scriitor, jurnalist și politician român, fost ministru al tineretului și sportului (1993-1996).

A urmat liceul „Nicolae Bălcescu” (cunoscut în perioada interbelică și post 1989 ca Liceul Carol I) din Craiova, absolvind, apoi, Facultatea de Matematică a Universității din București (cursurile le începe la Universitatea din Craiova). A practicat scrima, ajungând vicecampion național. În anii ’90 a fost președinte al Federației Române de Scrimă. A desfășurat o bogată activitate de popularizare a științei și a „science fiction”-ului în cadrul Radiodifuziunii și a Televiziunii Române, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Știință și imaginație” de pe TVR 1, prezentată împreună cu Mihai Bădescu. A publicat 16 volume și este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a științei.

Este sau a fost președinte al Asociației Române de S.F., Pro Con S.F., membru al World S.F., al Asociației Internaționale a Profesioniștilor din S.F., delegat național al Societății Europene de S.F

Câteva imagini de la participarea lui Alexandru Mironov la  LUNA MONDIALĂ A ASTRONOMIEI 2012, la Târgu Jiu:

.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut