Meniul Principal
Ultimele Articole
Logare Platformă
Statistici Website
Vizitatori: 11005
DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: ”Omul nu este deasupra naturii, ci în natură.” ERNST HAECKEL

ERNST Heinrich Philipp August HAECKEL (n. 16 februarie 1834 — d. 8 august 1919) a fost un eminent biolog și filozof german, profesor universitar la Jena, rămas în istoria științei pentru faimoasa „lege a lui Haeckel” (legea fundamentală a biogenezei). A studiat medicina și s-a dedicat studiului anatomiei comparate. Numele său este legat și de câteva scandaluri, provocate de descrierea unor specii inexistente.
OCTAVE MIRBEAU (n. 16 februarie 1848, Trévières, Franța – d. 16 februarie 1917,Paris, Franța), jurnalist, pamfletar, critic de artă, romancier și autor dramatic francez, este una dintre figurile cele mai originale din literatura perioadei “Belle Époque”. Octave Mirbeau este justițiarul și marele demistificator: el a vrut să ne deschidă ochii și să ne oblige să descoperim ființele și lucrurile, valorile și instituțiile, așa cum sunt, și nu cum am fost condiționați să le vedem. Este susținătorul recunoscut al lui Auguste Rodin, Claude Monet și al pictorilor impresioniști, și, prin urmare, al lui Vincent Van Gogh, Camille Claudel și de Aristide Maillol.
Lucia Demetrius (n. 16 februarie 1910 – d. 29 iulie 1992) a fost o prozatoare, poetă, traducătoare și autoare dramatică română. A fost fiica scriitorului Vasile Demetrius (coleg de clasă la liceul Sfântul Sava cu Gala Galaction, care l-a convins să-și schimbe numele din Dumitrescu în Demetrius) și a Antigonei (născută Rabinovici). A luat parte la ședințele cenaclului Sburătorul, condus de Eugen Lovinescu. A fost favorita criticului, de care a fost legată chiar printr-o relație amoroasă.
A urmat școala centrală Maria Brâncoveanu între 1921 și 1928, apoi și-a luat licența în litere în 1931 și filosofie în 1932, urmând apoi Conservatorul de Artă Dramatică din București, la clasa lui Ion Manolescu.
Email: bibliotell@yahoo.com
Evenimentele Bibliotecii
Vezi toate Evenimentele