Meniul Principal
Ultimele Articole
Logare Platformă
Statistici Website
Vizitatori: 11005
DIN CUFĂRUL BIBLIOTECII: SPIRU HARET – 170 (”A nu sprijini lupta pentru luminarea poporului, a lucra contra existenţei ţării, este tot una.”

SPIRU C. HARET (n. 15 februarie 1851, Iași – d. 17 decembrie 1912, București) a fost un matematician, astronom și pedagog român de origine armenească, renumit pentru organizarea învățământului modern românesc din funcția de ministru al educației, pe care a deținut-o de trei ori. A fost membru titular al Academiei Române.
”Patria nu este numai pământul din care scoatem rente. Patria o face şi limba şi istoria, şi religia şi tradiţiile. A da cu piciorul în toate acestea, este a se lepăda cineva de patria sa. Precum un părinte nu are dreptul a-şi lăsa copilul fără instrucţie, cu mai mare cuvânt el nu are dreptul de a-i da o educaţie antinaţională, care face dintr-însul un element înstrăinat de ţară.”
„Cum arată astăzi şcoala, va arăta mâine ţara”.
TITU LIVIU MAIORESCU (n. 15 februarie 1840, Craiova – d. 18 iunie 1917, București) a fost un academician, avocat, critic literar, eseist, estet, filosof, pedagog, politician și scriitor român mason, prim-ministru al României între 1912 și 1914, ministru de interne, membru fondator al Academiei Române, personalitate remarcabilă a României sfârșitului secolului al XIX-lea și începutului secolului XX. Maiorescu este autorul celebrei teorii sociologice a formelor fără fond, baza junimismului politic și „piatra de fundament” pe care s-au construit operele lui Mihai Eminescu, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale și Ioan Slavici.
„Lucrul cel mai important nu este numărul de idei adunate în mintea ta, ci legătura care le uneşte.”
GOTTHOLD EPHRAIM LESSING (22 ianuarie 1729–15 februarie 1781) a fost un scriitor și filozof german, reprezentant de seamă al Iluminismului în Germania. Spirit critic lucid, pătrunzător, caracater onest, optimist și independent, temperament viguros și combativ, Lessing a îndrumat viața culturală germană pe drumuri noi.
”Cinstea şi dreptatea arată siguranţa societăţii.”
”Cea mai mare dovadă a unei educaţii bune este punctualitatea.”
La 15 februarie 1864 a apărut revista România militară, devenită la 8 decembrie 1897, prin decretul Regelui Carol I, revista oficială a Marelui Stat Major.
Email: bibliotell@yahoo.com
Evenimentele Bibliotecii
Vezi toate Evenimentele