Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

EduFin: „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”

de | oct. 27, 2023 | Prim-Plan

În această săptămână, proiectul ”EduFin-Laboratorul de educație financiară”, proiect inițiat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj în parteneriat cu Școala Gimmazială ”Constantin Săvoiu”, coordonatori: Anca Ștefan și Roxana Ungureanu, a debutat cu ediția a III-a prin prezentarea: „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”. Invitați la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj au fost elevii claselor a II-a D, a II-a E, a III-a E din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Săvoiu” Târgu-Jiu, însoțiți de domnul profesor de învățământ primar: Croitoru Alexandru, doamna profesor învățământ primar: Semenescu Elena, doamna director adjunct și profesor învățământ primar: Frățilescu Mihaela Ramona. Aceștia au fost întâmpinați la Mansarta bibliotecii de doamna manager Sandu Maria Luiza care le-a urat câteva cuvinte de bun venit și i-a îndemnat să beneficieze de serviciile bibliotecii prin faptul că mereu vor găsi în spațiile acesteia un loc de poveste, un loc încărcat de istorie, cultură, civilizație.
Prin prezentarea „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”, doamnele bibliotecare: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan,
elevii au pătruns într-o expediție pe tărâmul banilor, din care aceștia au primit informații legate de: istoria apariției banilor în viața oamenilor, sistemul bancar din România, tipurile de monede și bancnote existente în circulație, bugetul unei familii, economisirea banilor, principalele monede etalon (euro și dolarul american – descrierea și teritoriul în care acestea circulă), precum și enumerarea tipurilor de personalitate din punct de vedere financiar. Activitatea s-a desfășurat într-un cadru primitor, elevii au fost receptivi la informațiile primite, au interacționat cu doamnele bibliotecare, oferind răspunsuri corecte și complete.
La final, aceștia au primit câte o fișă de lucru: ”Punguța cu… mulți bani” și o scurtă poezie cu calcule matematice distractive.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut