Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Expoziție KEBER – 122

de | iul. 30, 2019 | Evenimentele bibliotecii

Născut în 30 iulie 1897 la Târgu- Jiu, pictorul Iosif Keber provine dintr-o familie originară din Trier (Flandra), care a emigrat în Transilvania ăn prima jumătate a sec. al XVIII-lea. Keber a făcut din arta frescei, al cărui secret de pregătire îl deținea, o preocupare materializată în mii de metri pătrați de pictură bisericească realizată începând cu anul 1923, la 25 catedrale și biserici din țară și din străinătate (catapeteasma Bisericii Ortodoxe Române din Ierusalim și panourile Bisericii Ortodoxe din Munchen).

Pentru promovarea picturii ”al fresco” și pentru calitatea de membru al Comisiei de pictură a Patrirhiei Române, la 20 iulie 1988, lui Iosif Keber i-a fost conferită distincția de merit ”Crucea Patriarhală pentru mireni”.

Cu ocazia împlinirii a 122 de ani de la nașterea artistului, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a organizat o expoziție în sala de la mansarda nou construita, MANSARTA, cu un mic număr dintre lucrările aflate în colecția Secției de artă/ Casa memorială Iosif Keber, care începând cu luna august intră în etapa de renovare. 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut