Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Festivalul internaţional de umor “Ion Cănăvoiu”, 2018

de | sept. 26, 2018 | Evenimentele bibliotecii

REGULAMENTUL

Festivalului internaţional de umor “Ion Cănăvoiu”

ediţia a XXVI-a

25-28 octombrie 2018

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Christian Tell”, Şcoala Populară de Artă, Asociaţia Epigramiştilor din România, Asociaţia Naţională a Caricaturiştilor, Grupul de publicaţii “Flacăra”, Liga Culturală “Fiii Gorjului”, Consiliul local şi Primăria Runcu, Societatea Umoriştilor Gorjeni, organizează, în perioada 25-28 oct. 2018, ediţia a XXVI-a a Festivalului Internaţional de Umor “Ion Cănăvoiu”.

ORGANIZARE

Manifestarea este deschisă umoriştilor – profesionişti sau neprofesio­nişti – pe următoarele secţiuni: 1. cea mai bună carte de umor a anului; 2. epigramă, 3. fabulă, 4. proză umoristică scurtă, 5. parodie/poezie satirică 6. caricatură/fotografie umoristică.

I. Concurs de volum, inclusiv antologii. Participă volumele de umor (epigramă, fabulă, proză scurtă/poezie umoristică…) tipărite în perioada oct. 2017 – oct. 2018.

II. Concurs de epigramă. Se concurează cu 10 epigrame, 6 pe tema Toti se plang de bani, dar de minte nici unul, iar celelalte pe teme libere.

III. Concurs de fabule. – 5 fabule

IV. Concurs de proză scurtă. – 3 proze de maxim 3 pagini fiecare.

V. Concurs de parodie/poezie umoristică. – câte 5 creaţii.

VI. Concurs de caricatură/ fotografie umoristică. Se vor trimite minimum 5 caricaturi / fotografii, de format A4 în passepartou, pe teme libere.

Pentru Concursul de parodie este obligatorie anexarea operei/lucrării după care s-a realizat parodia. Nu se impune limită de vârstă pentru participare.

Autorii interesaţi de concurs îşi vor trimite lucrările (cate 3 exemplare), pe adresa: Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj, str. Calea Eroilor 15, Târgu-Jiu, cod 210135, Gorj, până la data de 20 octombrie 2018 (data poştei).

Nu este admisă participarea în concurs a autorilor laureaţi (cu premiul I) la ultimele trei ediţii.

Vor fi respectate obişnuitele condiţii ale secretului participării (plicul mare cu motto, lucrările nesemnate, doar cu motto, plicul mic sigilat cu motto şi adresa în interior. Obligatoriu va fi menţionat un telefon de contact). Pentru secţiunile volum şi caricatură condiţia de “motto” se exclude.

Un juriu local va selecta lucrările pentru fiecare secţiune şi vor fi propuse spre ierarhizare juriului naţional al Festivalului, care include per­sonalităţi ale umorului românesc pentru fiecare sectiune.

În cadrul Festivalului vor fi organizate diverse manifestări comple­men­tare con­cur­sului propriu-zis: Salonul internaţional de caricatură – ediţia a VIII-a, întâlniri cu epigramiştii gorjeni, recitaluri umoristice, turniruri epigramistice, vernisaje de expoziţii, spectacole, lansări de carte şi reviste, emisiuni radio-tv.

PREMII

Două premii, pentru “Cea mai bună carte de umor a anului” (pentru volum de epigramă – 1 premiu în valoare de 800 lei şi separat 1 premiu pentru volum de fabulă/ proză scurtă/ poezie umoristică, în valoare de 800 lei, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Secţiunile epigramă şi fabulăDouă premii l, în valoare de 600 lei fiecare, pentru: epigramă şi fabulă, acordate de CJCPCT Gorj.

Două premii ll, în valoare de 500 lei fiecare, acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj

Două premii lll, în valoare de 300 lei fiecare, acordate de Liga Culturală “Fiii Gorjului” şi Grupul de Publicaţii “Flacăra” Bucureşti.

Secţiunea proză scurtă

Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu

Secţiunea parodie/poezie umoristică

Un singur premiu, în valoare de 500 lei, acordat de Consiliul local şi Primăria Runcu

Secţiunea caricatură

Premiul I, în valoare de 400 lei si premiul II, in valoare de 300 lei acordate de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi premiul III, in valoare de 200 lei, acordat de Liga Culturală “Fiii Gorjului”.

Premiul anual pentru literatură “Ion Cănăvoiu”, în valoare de 800 lei, acordat de Biblioteca Judeţeană unui scriitor gorjean, pentru volumul anului.

Pentru această secţiune va funcţiona un juriu aparte, format din scriitori gorjeni.

Şase premii speciale, în valoare de 600 lei fiecare, acordate de CJCPCT Gorj, pentru caricaturiştii invitaţi de organizatori la Salonul de caricatură.

Şase premii de excelenţă în valoare de 600 lei fiecare, acordate de Şcoala Populară de artă Tg-Jiu unor promotori şi creatori de umor

Vor mai fi acordate şi alte premii speciale, oferite concurenţilor de instituţii şi firme gorjene, diverse publicaţii, posturi de radio şi tv, persoane particulare etc. Lucrările destinate concursului nu se restituie. Volumele primite vor intra în fondul de carte “Ion Cănăvoiu” al CJCPCT GORJ. Juriul are latitudinea ca, în funcţie de valoarea lucrărilor din concurs, să re­dis­tribuie unele premii. Lucrările participante nu se returnează, intră în fondul documentar al festivalului. Cheltuielile de cazare, transport şi masă pentru juriu şi invitaţi vor fi suportate de către organizatori. Pentru laureaţi se asigură cazarea şi masa. Câştigătorii şi invitaţii vor fi anunţaţi în timp util, pentru a fi prezenţi la festivitatea de premiere, din ziua de 28 octombrie 2018.

Informaţii suplimentare la telefoanele: • 0253/21.37.10 (CJCPCT Gorj) e/mail: cultura@traditiigorj.ro • 0721.370.057 (Ion Cepoi – director CJCPCT Gorj), • 0762.701.136 (Daniela Gapșea) • 0747.921.374 (Dan Popescu)

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut