Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

INFORMEAZĂ-TE CORECT PENTRU VIITORUL TĂU!

de | mai 19, 2021 | Evenimentele bibliotecii

Luni 17 mai a avut loc, a doua întâlnire pentru planificarea carierei din cadrul proiectului: „Informează-te corect pentru viitorul tău!”, proiect desfășurat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj în parteneriat cu CJRAE Gorj, coordonat de Roxana Ungureanu și Mădălina Istratie.

Întâlnirea s-a desfășurat față-n față cu elevii clasei a VIII-a ai Școlii Gimnaziale din Crușeț. În deschidere, doamnele Irina Țucă și Sonia Gorun, consilieri școlari la CJRAE Gorj au stimulat elevii prin exerciții de exprimare a emoțiilor și prin exerciții de perspectivă pentru viitor a viitoarelor meserii. Prezentările: „Viitorul tău-poveste de succes!” și „ Alegerea liceului-o decizie importantă pentru viitorul tău!”  au subliniat aspecte legate de cunoașterea propriilor interese a elevilor, a valorilor personale, a abilităților și a competențelor, astfel încât interesele fiecărui elev să fie în raport proporțional cu aptitudinile acestora și cu cererea de pe piața muncii. Cele două doamne profesoare consilieri școlari au îndemnat elevii să fie mereu pregătiți pentru schimbare, au accentuat nevoia de învățare și formare pe tot parcusul vieții, nevoia de dezvoltare personală, adaptabilitate, flexibilitate, dezvoltarea gândirii critice. În final elevilor li s-au oferit resurse importante în vederea formării lor educaționale și profesionale: www.go.ise, www.examenultau.ro, www.admitereliceu.ro, iar doamna Mădălina Istratie documentarist la CJRAE Gorj, a prezentat profesorilor prezenți la întâlnire ghiduri de educație pentru carieră. Elevii au simțit că informațiile oferite de specialiști au fost pe înțelesul lor, utile, corecte și călăuzitoare către un drum sigur în viața lor.

Mulțumim elevilor, profesorilor implicați și doamnei Ramona Nedelcu, bibliotecar la biblioteca din Crușeț pentru organizarea și facilitarea întâlnirii elevilor cu specialiștii !

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut