Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

… Însemnări despre Eroina de la Jiu: Ecaterina Teodoroiu

de | mart. 6, 2019 | Evenimentele bibliotecii

 

”Puține comunități se pot mândri cu o personalitate precum Ecaterina Teodoroiu care și-a jertfit viața pentru idealul național. Din paginile acestui volum cititorul avizat sau pasionatul de istorie, și nu numai, poate gasi informații interesante despre felul în care s-a reflectat viața și activitatea Ecaterinei Teodoroiu în mentalul colectiv al celor care au cunoscut-o în diferite ipostaze ale existenței. (…) Volumul de față a fost proiectat ca o pledoarie pentru cercetarea surselor memorialistice în care trebuie căutate începuturile unei istoriografii a Merelui Război… ” (Argument) 

”Conștienți de acest fapt, cercetătorii Nicolae Dumbrăvescu, Maria Orza și Ioana Orza, și-au propus să readucă în atenție chipul Eroinei de la Jiu, Ecaterina Teodoroiu. Demersul lor, cu un caracter anamnetic-restitutiv, este unul cât se poate de important și potrivit în contextul Centenarului.” – consemnează în prefață Pr. drd. Maxim (Iuliu-Marius) Morariu

Lansarea cărții a avut loc la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, în data de 5 martie 2019. Alături de autori au fost prezenți lector. univ. dr. Flavius Marcău (Univ. ”Canstantin Brâncuși”) și Adrian Tudor, viceprimar Târgu-Jiu. 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut