Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

”Lectura, update la un nou stil de viață”

de | feb. 15, 2024 | Evenimentele bibliotecii

”Lectura, update la un nou stil de viață”

       ”Săptămâna Altfel” a debutat la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, cu elevii clasei a VIII-a de la Școala Gimnazială ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu, însoțiți de doamnele profesoare Ștefania Pânișoară, Violeta Bărboi și Simona Stoicoiu.

       Elevii și profesorii au fost întâmpinați de doamna manager al Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, Maria-Luiza Sandu, care le-a adresat câteva cuvinte de bun-venit,  le-a povestit despre secțiile bibliotecii și despre serviciile moderne ce vin în sprijinul utilizatorilor bibliotecii.

       Pledoaria pentru carte oferită de doamnele bibliotecare Roxana Ungureanu și Anca Ștefan a reliefat rolul lecturii în ceea ce privește dezvoltarea personală a elevilor, pornind de la o călătorie exterioară spre una interioară, până la integrarea în viața lor a cunoștințelor dobândite în urma lecturării.

       Elevii au fost îndrumați să privească lumea cărților ca pe un exercițiu al cunoașterii și al înțelegerii profunde. Prin descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor din textele citite, elevii au fost provocați să descopere lumea în care trăiesc și modalitatea prin care să facă față provocărilor vieții.

       Pentru a se concretiza cele spuse de doamna manager la începutul activității, elevii au fost invitați într-un tur al bibliotecii, unde au descoperit stația de auto-împrumut (Self-check), colecțiile variate de carte și accesul liber la raft.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut