Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

O oportunitate extraordinară – Deschiderea înscrierilor pentru bursele FLEX 2020-2021

de | sept. 19, 2019 | Evenimentele bibliotecii

Programul FLEX – Future Leaders Exchange Program oferă liceenilor români născuți între 15 Iulie 2002 și 15 Iulie 2005 și înmatriculați în clasele a IX-a, a X-a și a XI-a oportunitatea de a descoperi oamenii, cultura și sistemul educațional al Statelor Unite prin intermediul unui schimb internațional de experiență. Durata schimbului este de aproximativ 10 luni calendaristice, timp în care liceenii studiază în cadrul unui liceu american și trăiesc alături de o familie gazdă. La întoarcerea în țară există posibilitatea echivalării anului de liceu urmat în SUA, conform reglementărilor în vigoare.

Programul FLEX este finanțat de Guvernul Statelor Unite ale Americii prin intermediul Biroului Educațional și Cultural și implementat de Consiliile Americane pentru Educație Internațională. FLEX își propune să promoveze respectul pentru diversitatea culturală, să ofere oportunități de dezvoltare personală pentru tinerii liceeni, dar și să îmbunătățească înțelegerea și cooperarea dintre România și SUA prin promovarea culturilor celor două țări.

FLEX se află acum în al 27-lea an de existență, în toți acești ani oferind peste 23.000 de burse de studiu pentru liceeni din țările participante în program. Bursa de studiu acoperă TOATE costurile aferente unui an de ședere și de studiu în SUA, făcând acest program accesibil tuturor tinerilor ce îndeplinesc criteriile de selecție (data nașterii între 15 Iulie 2002 și 15 Iulie 2005, elev în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a, cetățean român, vorbitor de limba engleză). Programul oferă oportunități egale, fără a face discriminări pe bază de rasă, culoare, sex, religie, etnie sau alt criteriu și este dedicat în egală măsură și liceenilor cu dizabilități.

Înscrierea în program se face prin completarea aplicației online disponibilă aici: https://ais.americancouncils.org/flex , ultima zi pentru înscrieri fiind 17 OCTOMBRIE 2019. Elevii vor fi evaluați în SUA, în baza aplicației online. Cei selectați vor fi ulterior invitați în etapa semifinală ce cuprinde interviuri, testări de limba engleză și completarea unei aplicații speciale.

Programul FLEX este recunoscut de Ministerul Educației Naționale, în baza protocolului de colaborare Nr. 10584/06.10.2015. Informații complete despre program găsiți aici: https://americancouncils.ro/programe/flex

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut