Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

”Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată”

de | dec. 19, 2023 | Evenimentele bibliotecii

Astăzi, 18 decembrie 2023, în cadrul programului național ”Școala-altfel” dedicat activităților educative extracurriculare și extrașcolare, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a primit vizita elevilor de la Liceul Teoretic Novaci și elevilor de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu, însoțiți de doamnele profesoare: Țarfulea Tatiana, Tomescu Oana, Chiliban Denisa și Udriștoiu Vasilica – director adjunct CNTV Târgu-Jiu.

Activitatea ”Lectura, update la un nou stil de viață” din cadrul proiectului ”Pledoarie pentru carte și lectură într-o lume digitalizată”, coordonat de doamnele Roxana Ungureanu, Anca Ștefan și Alina Firan, a început cu câteva cuvinte de bun-venit adresate tinerilor de către doamna manager, Sandu Maria-Luiza. Aceasta i-a îndemnat pe elevi și pe profesori să apeleze mereu cu încredere la serviciile și colecțiile de carte ale bibliotecii, la spațiile acesteia întotdeauna primitoare, destinate studiului și lecturării de carte și să participe la activitățile cu rol educativ. Bibliotecarele Anca Ștefan și Roxana Ungureanu au continuat activitatea prin descrierea secțiilor Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj, a colecțiilor enciclopedice de carte și a serviciilor moderne oferite. S-a reliefat rolul lecturii în ceea ce privește dezvoltarea personală a tinerilor, pornind de la o călătorie interioară spre una exterioară, de la transformarea gândurilor proprii în noi perspective de viață. Tinerii au fost îndrumați să privească lectura ca un exercițiu al cunoașterii, un exercițiu al înțelegerii profunde a textelor citite prin descifrarea sensurilor și semnificațiilor cuvintelor, dezvoltându-și astfel, o gândire critică ce îi va proteja pe viitor de capcanele vieții. Pledoaria pentru carte s-a încheiat cu o provocare pentru elevi: aceea de a veni la bibliotecă pentru a-și identifica genul de cărți preferate, ca apoi să-și valorifice cunoștințele acumulate în societatea în care trăiesc.

Mulțumim tinerilor, cadrelor didactice, domnilor directori ai școlilor, liceelor și colegiilor care se implică activ în buna desfășurare a activităților proiectului.

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut