Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Și EU aleg! – Săptămâna Europeană a Tineretului (2)

de | apr. 24, 2024 | Evenimentele bibliotecii

EUROPE DIRECT Gorj a continuat seria evenimentelor din cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, joi, 18 aprilie 2024, la MansArta Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj. O parte din echipa EUROPE DIRECT Gorj s-a întâlnit cu voluntarii, cu invitații acestora și cu elevi de la licee și colegii din Gorj.

Evenimentul a debutat cu o introducere în tema viitoarelor Alegeri europarlamentare, realizată de doamna Elena-Mariana Angheluță, coordonatorul EUROPE DIRECT Gorj, în care s-a pus accentul pe importanța exercitării acestui drept. Tinerii, în special cei care votează pentru prima dată, trebuie să conștientizeze impactul alegerilor pe care urmează să le facă.

În continuare, voluntarii au preluat inițiativa, Robert-Costin Cojocaru, Elena-Daniela Țandără, Andreea Denisa Păducel și Melisa Botănel susținând o prezentare pe tema Alegerilor europarlamentare și evidențiind importanța exercitării dreptului de a alege, dar nu oricum, ci într-un mod informat și motivat. Apoi, voluntarii au pregătit o simulare de vot, iar doamna Elena-Mariana Angheluță i-a provocat pe participanți să facă alegeri între anumite lucruri sau situații și să își motiveze alegerile. A urmat crearea a 3 partide, a platformelor program ale acestora și prezentarea lor de către cele 3 grupe de participanți. După aceea, a avut loc procesul de votare și prezentarea rezultatelor votului.

La finalul evenimentului, doamna Marinela Csolti, coordonator voluntari și consilier comunicare, le-a vorbit tinerilor despre voluntariat și i-a invitat să devină voluntarii Bibliotecii Județene ” Christian Tell” Gorj și ai EUROPE DIRECT Gorj.

Echipa implicată în realizarea acestui eveniment a fost formată din: doamna prof. Mihaela Onică de la Colegiul Național ”Spiru Haret” Târgu Jiu, voluntarii: Robert-Costin Cojocaru, Elena-Daniela Țandără, Andreea Denisa Păducel, Melisa Botănel, Sorina Elena Bădăi și Denis Constantin Băran și membrii EUROPE DIRECT Gorj: Elena-Mariana Angheluță, Marinela Csolti, Lucian Dobroiu (consilier comunicare și IT), Diana Lăcătușu (consilier comunicare) și Viorel Surdoiu (consilier media).

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut