Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ZIUA INTERNAŢIONALĂ A FRANCOFONIEI – 31 de ani de la aderarea României la Francofonia instituțională

de | mart. 20, 2024 | Prim-Plan

Data de 20 martie marchează semnarea, în 1970, la Niamey (Niger), a tratatului referitor la crearea Agenţiei de Cooperare Culturală şi Tehnică (ACCT), devenită, în 2005, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF), conform site-urilor http://www.mae.ro şi https://en.unesco.org/.

Ziua internaţională a francofoniei se sărbătorește în fiecare an, la 20 martie, sub tutela Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, precum şi Ziua limbii franceze, în organizarea ONU.

Zilele sunt dedicate milioanelor de oameni din ţările francofone, dar şi din acele ţări unde limba franceză este mai puţin răspândită ( 88 de țări și guverne de pe cinci continente, având statutul de membri sau observatori ai Organizației Internaționale a Francofoniei).

Cu această ocazie vă prezentăm câteva volume din Cufărul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj – doar câteva din multele cărți traduse sau editate în limba franceză care vă așteaptă la Sala de lectură și, desigur, o excelentpă realizare a lui G. Oprescu cu reproduceri după graficieni francezi care au călătorit prin România – undeva, cândva…:

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut