Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII

de | feb. 16, 2022 | Agenda culturală

Cu ocazia „Zilei Naționale a Lecturii”, pe data de 15.02.2022, s-a organizat evenimentul „Rămâi conectat cu… lectura”, în cadrul căruia s-a finalizat ediția a II-a a Proiectului Educațional Județean „Conectează-te cu o carte”, proiect inițiat de Biblioteca Județeană 󠆿„Christian Tell” Gorj, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj.
În cadrul acestui eveniment s-a desfășurat activitatea de premiere a elevilor și cadrelor didactice implicate în acest proiect județean, derularea scenetelor și booktrailerelor cu premii speciale, precum și un moment artistic de teatru-lectură, pus în scenă prin piesa de teatru: „Dac-ar fi o altă piesă, am mai fi noi doi și mâine?”, traducere Nicoleta Crăete după o piesă de teatru de Carl Scharwath (SUA), regizată de d-nul Ion Alexandrescu, actor în cadrul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” Tg-Jiu.
Cadrele didactice și elevii care au participat la acest eveniment au împărtășit întâmplările din timpul filmărilor, sentimentele și emoțiile trăite de-a lungul acestora, precum și bucuria că și-au făcut prieteni noi, toate acestea stimulându-i  să participe și la ediția următoare a proiectului.
Prin metode moderne de digitalizare, conectând mijloacele artistice ( sunete, efecte video, animații, muzică), cu tradiționalul, prin  lecturarea cărților împrumutate de la Bibliotecă, tinerii au realizat miniscenete și booktrailere, promovând astfel lectura în rândul celorlalți tineri de vârsta lor. În deschiderea evenimentului au rostit scurte alocuțiuni doamna Elena Dana Constantinescu, Inspector școlar general (ISJ Gorj) și doamna Olimpia Bratu, manager Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj.
Coordonatori
* din partea Inspectoratul Școlar Județean Gorj: prof. Otilia Giurca, Inspector școlar limba și literatura română și prof. Georgiana Stoica Diaconu, Inspector școlar învățământ primar:
* din partea Bibliotecii Județene ”Christian Tell” Gorj: Roxana Ungureanu, bibliotecară și  Anca Georgiana Ștefan, bibliotecară

Din partea Teatrului ”Elvira Godeanu”, a prezentat Iani Gîrbaciu.

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut