Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ANNIVERSARIUM: ELVIRA GODEANU – 120

de | mai 13, 2024 | Agenda culturală

”Elvira Godeanu s-a născut la 13 mai 1904, la Bucureşti, fiind fiica Josefinei Visner din Târgu Jiu și a lui Constantin Godeanu din București. Părăsită de soț la doar câteva luni de zile de la căsătorie, Josefina se întoarce la părinții săi din Târgu Jiu, unde fiica ei poate crește într-o atmosferă caldă, primitoare, alături de bunici. Elvira şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa la Târgu-Jiu.

Între anii 1911 și 1915 urmează școala Primară de fete nr. 1 din reşedinţa Gorjului, pe care o absolvă cu media generala 8,27.

Din anul 1916, Josefina își găsește o slujbă la un pension din Caracal, iar Elvira urmează acolo cursurile Pensionului doamnei Lilly Puricescu, doctor în litere la Sorbona şi bună cunoscătoare a limbilor franceză, germană, greacă, latină şi sanscrită.

În anul 1921, Elvira a revenit la Bucureşti şi s-a înscris la Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică, secţia artă dramatică, la clasa lui Constantin Nottara.” … (https://www.rador.ro/2024/05/13/portret-120-de-ani-de-la-nasterea-actritei-elvira-godeanu/)

______________________

„Mi-am iubit profesiunea – spunea într-un interviu actriţa Elvira Godeanu – şi am vrut, ca în ceea ce urma să fiu distribuită, să fiu reală, adevărată. Teatrul se învaţă în ani lungi, are mii de reguli şi secrete pe care nu le-am aflat în conservator. Nu este destul să fii talentat şi să ai acel fizic prin care mulţi speră că vor fi idolii publicului. Sunt necunoscute care trebuie aflate la vremea lor, printr-o muncă disciplinată.”(Flacăra 20/1989)

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut