Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

ATELIERELE ”NOUL BAUHAUS EUROPEAN”

de | aug. 20, 2021 | Agenda culturală

SPAȚII FRUMOASE, DURABILE ȘI INTEGRATOARE

Noul Bauhaus european este o inițiativă creativă și interdisciplinară, care își propune să creeze un spațiu de întâlnire pentru conceperea unor noi moduri de viață în care se întrepătrund arta, cultura, incluziunea socială, știința și tehnologia. Aduce Pactul verde în clădirile noastre și invită la un efort colectiv pentru a imagina și construi un viitor durabil, integrator și frumos pentru minte și suflet.
Frumos înseamnă spații accesibile și incluzive, în care dialogul dintre diferite culturi, discipline, genuri și generații ne oferă oportunitatea de a ne imagina un loc mai bun pentru toți. Înseamnă și o economie mai incluzivă, în care bogăția este bine distribuită, iar prețurile imobiliare sunt abordabile.
Frumos înseamnă soluții durabile care creează un echilibru între zonele construite și ecosistemele planetei. Putem realiza acest lucru printr-o abordare regenerativă inspirată de ciclurile naturii, adică reconstituind resursele și protejând biodiversitatea.
Frumos înseamnă experiențe care ne îmbogățesc, inspirate de creativitate, artă și cultură și răspunzând altor nevoi decât cele materiale. Înseamnă să apreciem diversitatea și să vedem în ea o oportunitate de a învăța unii de la alții.

Idei care pot prinde viață, experiențe care îmbogățesc

Atelierele propuse de EUROPE DIRECT GORJ ȘI Biblioteca Județeană ”Christian Tell” sunt îndreptate către acest nou concept în care se întrepătrund arta, cultura, incluziunea socială, știința și tehnologia. Prin aportul tinerilor gorjeni, studenți la facultăți de arhitectură din țară, și a specialiștilor invitați se urmărește cunoașterea și deschiderea unor perspective spre noi moduri de viață pentru un viitor durabil, integrator și frumos pentru minte și suflet. Ateliere cuprind, pe lângă partea practică, ședințe de Design Thinking pentru un spațiu comunitar centrat pe oameni și o dezbatere – Clădiri pentru un stil de viață mai ecologic – în care să se creeze o întâlnire între experiență și  viziune tinerească având ca țintă soluții pentru problemele urbane europene (românești) cotidiene.

Perioada: 23-27 august 2021

Participanți: Alexandru Rotaru, Bianca Dobromir, Alexandru Tudoroiu, Elena-Geanina Năvârcă, Alexandra Guță, Fabian-Ion Florescu, Alexandru Iovan, Maria Nistorescu,  Alexandru-Teo Florescu, Cătălin Ionescu

Invitați: dr. arh. Cătălin Berescu, cercetător la Institutul pentru Cercetarea Calității Vieții, curatorul secțiunii Arhitectură verde, sustenabilă al Bienalei Naționale de Arhitectură 2021, Mihai-Toader Pasti, co-fondator EFdeN, Alexandru Cămui, arhitect șef Consiliul Județean Gorj, arh. Alexandru Hortopan, Cătălin Negrea, artist vizual

Facilitatori: Olimpia Bratu, Viorel Surdoiu, Marinela Csolti, Diana Lăcătușu, Lucian Dobroiu – Europe Direct Gorj

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut