Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

”Băiatul cu părul albastru” – la MansArta

de | apr. 29, 2021 | Gorjul cultural

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ieri, 28 aprilie 2021, a avut loc lansarea romanului ”Băiatul cu părul albastru”, semnat de scriitoarea Corina Vlădoiu, a doua apariție la MansArtă, după cea din 2019, atunci când ne-a făcut cunoscut volumul de poezii ”Resuscitare în Si bemol”, ed. Colorama, Cluj-Napoca, 2019.
La evenimentul organizat de Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj și Editura ECOU TRANSILVAN, alături de scriitoarea gorjeancă au fost prezenți –  IONEL BOTA, Istoric, critic literar, Doctor în istorie, membru al uniunii scriitorilor din România – Filiala Timișoara și NADIA FARCAȘ, editor al editurii Ecou Transilvan, care au suținut câte o edificatoare prezentare a volumului în cauză. Au participat scriitori, profesori și tineri gorjeni și de asemenea prieteni ai scriitoarei.
O carte despre iubire, limite și nonconformism, cu un fir epic care îmbie la lectură.
Un ”roman reușit al Corinei Vlădoiu, care o consacră ca o autoare matură, inteligentă și stăpână pe mijloacele stilistice întru scopul nobil pe care și l-a ales”, așa cum precizează scriitorul Eugen Cojocaru, în prefața volumului.

*
Născută la 21 decembrie 1972, județul Gorj și stabilită în Sibiu din 2020, Corina Vlădoiu este absolventă a facultății de litere și istorie, Universitatea din Craiova și a Facultății de Științe juridice și Administrative, Universitatea ”Constantin Brâncuși, Târgu-Jiu, Până în 2020 profesoară de Limba și literatura română la Colegul Tehnic din Motru, jud. Gorj. De la 1 septembrie 2020 profesoară la Școala Gimnazială ”George Popa” și Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Mediaș, jud. Sibiu.
Publică în reviste: Rotonda Valahă, TopLitera, Logos și Agape, Sintagme, Parnas XXI, Tribuna, Caiete Silvane, eCreator, Mișcarea Literară, Solitudinea, Monitorul de Poezie.
Participă la antologii: Antologia de poezii, vol. II și vol. III, Cercul Poeților, ed. Colorama, Cluj-Napoca, 2018 și 2019, Antologia Paradisul iubirii, ed. eCreator, Baia Mare, 2020, Antologia Metafore – Ana Podaru, ed. Inspirescu, Satu Mare, 2020.
Volume individuale: Fantasticul în proza eminesciană, ed. Universitaria, Craiova, 2009; Poezii (de)colorate, 2014; In(vers), 2016, poezii, ambele la ed. Academica Brâncuși, Târgu-Jiu; Resuscitare în Si bemol, poezii, ed. Colorama, Cluj-Napoca, 2019.
Membră a Cercului literar de la Cluj din anul 2017.

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut