Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

„BIBLIOTECA PUBLICĂ, PROMOTOR AL EDUCAȚIEI ADULȚILOR ȘI PARTENER STRATEGIC ÎN DEZVOLTAREA DURABILĂ, CU IMPACT DECISIV ÎN COMUNITATE”

de | mai 20, 2022 | Agenda culturală

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România și Biblioteca Națională a României, a organizat în prioada 17 -19 mai 2022 Conferința Națională „Biblioteca publică, promotor al educației adulților și partener strategic în dezvoltarea durabilă, cu impact decisiv în comunitate”, în localitatea Parâng, Hotel Rusu, din județul Hunedoara.

„Tema actualei ediții a Conferinței se circumscrie preocupărilor constante ale ANBPR și ale bibliotecilor membre de a proiecta și livra cursuri pentru comunitate, care să acopere cele mai variate nevoi de informare, documentare, pregătire profesională și petrecere creativă a timpului liber. De asemenea, va cuprinde o secțiune distinctă cu titlul „Contabilitatea și utilizarea resurselor bugetare în cadrul bibliotecilor publice”, dedicată reprezentanților compartimentelor financiar-contabile.

……………………………………………………………………………………………………….

După o lungă perioadă de izolare și comunicare online, o întâlnire cu reprezentanții bibliotecilor publice din România ne va da ocazia de a purta discuții directe cu colegii noștri din țară, de a ne cunoaște mai bine, de a ne împărtăși experiențe și de a pune bazele unor proiecte viitoare. De aceea, așteptăm această conferință cu bucurie și emoție, cu speranța că legăturile dintre noi vor fi și mai strânse.” Au consemnat  într-un comunicat de presă domnii Ioan Sebastian Bara, Manager, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și Dragoș Neagu, Președinte ANBPR.

Totul s-a întâmplat întocmai și chiar mai presus, gazdele au oferit un prilej de reafirmare a impactului decisiv în comunitate, prezentările proiectelor și alocuțiunile rostite aducând un plus de încredere și speranță că biblioteca – este un centru educational, informal și formator.

_______________________________________________

Din cadrul Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj au participat cu prezentări:

Anca Geirgiana Ștefan și Roxana Ungureanu – proiectul „Conetctează-te cu o carte”

Lucian Mihai Dobroiu, Maria Luiza Sandu, Cosmin Gabriel Văcaru – proiectul „Camera cu povești”.

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut