Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Candidați la fericire?

de | apr. 23, 2016 | Evenimentele bibliotecii

Scriitoarea Ileana Vulpescu, născută la Bratovoiești, în județul Dolj, cunoscută în special pentru romanul ”Arta conversatiei”, care a reușit sa ajungă best-seller înainte de 1989, s-a aflat vineri, 22 aprilie 2016, în orașul Târgu-Jiu, pentru a participa la evenimentul ”Candidați la fericire?/ Citiți o carte cu Ileana Vulpescu”, o acțiune mai amplă desfășurată de-a lungul a trei zile, în cursul cărora s-a marcat, în modalități din cele mai diverse, importanța contactului cu actul cultural. Joi, elevii Colegiului Național ”Tudor Vladimirescu” au fost pentru o zi librari la Librăria ”Mihai Eminescu” din Târgu-Jiu, iar seara, la sala de lectură a Bibliotecii Județene ”Christian Tell”, au fost protagoniștii Ceainăriei literare, într-o interesantă dezbatere cu tema ”Orwell, carte și film. Distopii, utopii…” 

Momentele dedicate romancierei au continuat vineri la Muzeul județean, cu o altă ”Ceainărie literară” – și muzicală, acolo unde participanții, alături de invitata de marcă, au ascultat muzică simfonică, jazz si folk, în interpretarea unui cvartet de coarde al Liceului de Arte ”Constantin Brăiloiu”, a pianistului Marius Tiriplică și a folkistului Cătălin Stepa. Seara de vineri s-a încheiat la Teatrul ”Elvira Godeanu”, mai întâi in fața teatrului, cu un spectacol stradal  conținând o adaptare scenică după texte ale scriitoarei Ileana Vulpescu, realizată de elevi ai C.N.T.V., mai apoi în sala de spectacole, acolo unde romanciera și spectatorii s-au întâlnit într-un dialog emoționant, prefațat de un excelent microrecital al pianistului Florin Berculescu. Sâmbătă, la Biserica ”Sfinții Apostoli”, s-a ținut o slujbă de Pomenire – Tedeum, închinată lui Romulus Vulpescu, Tatianei Stepa, lui Constantin Brâncuși și altor mari dispăruți.

Organizatorii evenimentului au fost Elena Roată, Elisabeta Gîlcescu, Dorina Cioplea, Elena Velțan. Regalul de evenimente artistice și literare a fost posibil prin implicarea mai multor instituții culturale și de învățământ sau a unor organizații nonguvernamentale: Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” Târgu Jiu – Centrul de Excelență Umană, Arta Conversației, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Biblioteca Județeană Gorj „Christian Tell” Târgu-Jiu, Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu” Târgu-Jiu, Liceul de Arte „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu, Fundația Artego Umanitar. 

 

  

 

 

 

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut