Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

”CARTEA, SPECIALISTUL ȘI CUNOAȘTEREA”

de | ian. 30, 2024 | Agenda culturală

Vineri, 26 ianuarie 2024, la Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a avut loc activitatea ”Explorarea emoțiilor și comunicarea eficientă” în rândul părinților și elevilor clasei a III-a E din cadrul Școlii Gimnaziale ”Alexandru Ștefulescu” Târgu Jiu, însoțiți de doamna Mihaela Niculete, profesor învățământ primar. Doamna Manager Maria-Luiza Sandu i-a întâmpinat, le-a prezentat tematica abordată în cadrul atelierelor și i-a îndemnat pe aceștia să participe în continuare la evenimentele și programele cultural-educative desfășurate la bibliotecă.

Activitatea a fost coordonată de doamnele Andreea Boian și Diana Roșu, consilieri școlari în cadrul CJRAE Gorj, care au dezbătut teme referitoare la: cunoașterea și înțelegerea emoțiilor, gestionarea emoțiilor și comunicarea eficientă. Aceasta s-a desfășurat sub forma unor ateliere simultane cu părinții la MansArta Bibliotecii și cu elevii la Sala de Lectură.

Prezentarea doamnei Andreea Boian, consilier școlar în cadrul CJRAE Gorj, a conținut informații despre cunoașterea emoțiilor și capacitatea de a comunica eficient, cele două fiind strâns interconectate, jucând un rol crucial în dezvoltarea relațiilor interpersonale sănătoase și în gestionarea conflictelor. S-a pus accentul pe comunicarea părinte-copil care este esențială în procesul de dezvoltare personală al copiilor, dar și pe îndrumarea părinților în a fi prezenți cât mai mult timp în viața copiilor.

Atelierul cu elevii organizat de doamna Diana Roșu, consilier școlar în cadrul CJRAE Gorj, a pus accentul pe explorarea și identificarea emoțiilor, auto-conștientizare și adaptare în funcție de emoțiile și sentimentele pe care aceștia le experimentează. De asemenea, doamna consilier școlar a subliniat faptul că pentru o comunicare eficientă este necesar să ne păstrăm binele interior.

Activitatea desfășurată face parte din proiectul județean educațional ”Cartea, specialistul și cunoașterea”, ajuns la ediția a IV-a, proiect inițiat de CJRAE Gorj în parteneriat cu Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj, coordonat de doamnele: Ofelia Claudia Tulpan – profesor consilier școlar, Irina Țucă – profesor consilier școlar,  Mădălina Istratie – documentarist  în cadrul CJRAE Gorj și doamnele bibliotecare: Roxana Ungureanu și Anca Ștefan.

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut