Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj

Casa memorială Iosif Keber intră în conservare și restaurare

de | nov. 23, 2016 | Evenimentele bibliotecii

 

Consilierii județeni au aprobat proiectul ”Conservarea, restaurarea și valorificarea turistică și culturală a Casei memoriale Iosif Keber”. Valoarea proiectului este de 1.830.769,60 de lei (inclusiv TVA), iar contribuția proprie în proiect a U.A.T.-Județul Gorj, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile  ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum  de 77.800,09 lei (inclusiv TVA).

Potrivit obiectivelor stabilite prin Strategia de Dezvoltare Durabilă a Județului Gorj pentru perioada 2011 – 2020, promovarea patrimoniului istoric și cultural, reprezintă una din prioritățile pentru dezvoltarea socio – economică a județului Gorj.
Casa memorială Iosif Keber este unul din monumentele istorice valoroase din județul Gorj, grație dublei sale funcțiuni – casă memorială și secție de artă a Bibliotecii Județene „Christian Tell”. Ridicată în anul 1932 după planurile arhitectului Iulius Doppelreiter, personalitate interbelică ce a contribuit la dezvoltarea arhitecturii civile locale din acea perioadă, promovând stilul neromânesc, casa a fost locuința pictorului Iosif Keber -artist cu numeroase lucrări de șevalet, consacrat în pictură monumentală, restaurator al picturilor pentru 63 de biserici din întreaga țară.

http://www.gorjeanul.ro/cultura-2/casa-memoriala-iosif-keber-intra-in-conservare-si-restaurare

 

Biblioteca Județeană “Christian Tell” Gorj
Calea Eroilor, numărul 23, Târgu Jiu, Gorj
Telefon: 0253/214.904
Email: bibliotell@yahoo.com
Suntem și pe Facebook
Locație – Google Maps

Evenimentele Bibliotecii

Vezi toate Evenimentele

Sari la conținut